各位食咩野補充supplement?

熱狗媽
|
仲有幾年就4字頭啦。見到公司同事(30~50)都有食康寶萊,降脂丸,奶昔。

有日我買左一樽講係for眼嘅藍莓supplement(係坊間買,唔出名的),呢個星期開始飲骨膠原蛋白粉,間唔中飲安記奶粉。

請問各位又會服用邊d supplement?覺得邊類supplement係對中年有幫助?分享吓啦。謝謝。
mymarigold
|

我食緊probiotics, lutein 同 薑黃素
cbeyond
|
益生菌, 沙棘油, flax oil, 黑杞子, 記得就食吓石斛。
保存心境開朗, 多做帶氧運動。
圍威喂
|
回覆 熱狗媽 的帖子

我飲緊酵素、鈣、維他命B,仲有食魚油
熱狗媽
|
cbeyond 發表於 18-5-20 20:36
益生菌, 沙棘油, flax oil, 黑杞子, 記得就食吓石斛。
保存心境開朗, 多做帶氧運動。
...
請問沙棘油係咩嚟架?
cbeyond
|
熱狗媽 發表於 18-5-20 20:53
請問沙棘油係咩嚟架?

https://www.google.com.hk/amp/s/kknews.cc/zh-hk/health/vqkl42.amp

除左身體有益外, 亦係一隻好強的美容油
patpat234
|
熱狗媽 發表於 18-5-20 19:27
仲有幾年就4字頭啦。見到公司同事(30~50)都有食康寶萊,降脂丸,奶昔。

有日我買左一樽講係for眼嘅藍莓 ...

年過40,乜都無。
真係有需要?
emimi
|
鈣片,覆盆子膠囊,買左膠原蛋白剛到貨準備開始食
熱狗媽
|
patpat234 發表於 18-5-20 21:08
年過40,乜都無。
真係有需要?
病就無,間唔中膝頭哥痛,眼係差左,皮膚開始鬆。
化妝品護膚品少投資啦,多左向呢類保健品入手。皮膚除左普通 cream,都係買左支搽胸。
kc_01k
|
熱狗媽 發表於 18-5-20 19:27

有日我買左一樽講係for眼嘅藍莓 ...

冇呀,食collagen同魚油丸咋
熱狗媽    發表於 18-5-20 22:29
tequiero_ic
|
emzymes,probiotics,同蘋果膠
我要做媽媽
|
其實如果可以既 話,我覺得都係運動喇,皮膚真係會緊緻
熱狗媽
|
我要做媽媽 發表於 18-5-20 21:28
其實如果可以既 話,我覺得都係運動喇,皮膚真係會緊緻
有啊,每日都迫自己郁多d
wannabe118
|
kc_01k 發表於 18-5-20 21:27
冇呀,食collagen同魚油丸咋

我都想食collagen呀⋯⋯你食緊邊隻呢?work 唔work?

其實係丸仔,粉定係啫喱好呢?
熱狗媽
|
wannabe118 發表於 18-5-20 22:38
我都想食collagen呀⋯⋯你食緊邊隻呢?work 唔work?

其實係丸仔,粉定係啫喱好呢?
我買左罐明治,飲左幾日咋。我覺得好難飲
lovebbb
|
魚油丸
wannabe118
|
熱狗媽 發表於 18-5-20 22:52
我買左罐明治,飲左幾日咋。我覺得好難飲

所以我想買丸仔多d.

我好多supplement都想食,不過我諗我最多食2至3種。食得多反而覺得唔好。

熱狗媽
|
lovebbb 發表於 18-5-20 23:14
魚油丸
請問係咪康鈣C?
lovebbb
|
熱狗媽 發表於 18-5-20 23:41
請問係咪康鈣C?

Blackmore
Chamo
|

centrum 多種維他命, jamieson c, alinamin (vitamin b), 益生箘

有時有鎂, 魚油丸