自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

仲會用
要映小朋友
手機快門唔夠快架

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

用單反

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

coolalalala 發表於 18-5-22 10:57
我仲有用
有時叫其他途人幫手映相唔想俾人用我部電話咁用細DC安心啲
有時放係一邊set timer自拍都係用細機 ...
早幾年買左 3防相機, 去玩水好好用。 手機的防水唔夠勁

男爵府

回覆樓主:

去遊行會用相機,在電腦睇d相明顯靚過手機。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我用電話咋,相機收埋咗

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

回覆樓主

我仲諗緊帶唔帶相機,叫做細部既長短鏡,孭埋去個背囊會幾重
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

琥珀宮

唔啦,用手機算,去旅行愈少嘢愈好,手機又快又方便,因為有D嘢係動態同好一瞬即逝,攞得相機出嚟都未必影到想影既嘢了,手機一般揸起手想影就影快好多,而且質素不差(我不曬相,唔知曬會唔會有分別啦~),買一部好少少的手機影相我已覺好夠了

子爵府

回覆樓主

無呀,費事多一樣野帶!

伯爵府

choco_soup 發表於 18-5-22 10:48
我去旅行都會帶相機,相機影出黎既質素始終靚過手機。

對!iphone景深其實好假,一睇就知係手機影!
不過除左去歐洲,都唔會有相機啦

複式洋房

多數用手機,又可以自拍,如果特別去睇景,c6應該都會帶部相機,可以zoom得遠

公爵府

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主

睇下去邊咋!如果去飲飲食食、行街shopping 就一定唔帶,費事拎多樣野
如果去深度旅遊,睇風景名勝,就一定帶大機加長鏡頭,影出嚟的質素同手機差太遠

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我成日當手機就係數碼相機種類之一.

我用單反, 貪佢夠快, 唔重要或暗既地方至用手機.

珍珠宮

回覆樓主:

旅行中,全程手机影,好正

侯爵府

2018復活節勳章

MerryMe 發表於 18-6-20 01:42
睇下去邊咋!如果去飲飲食食、行街shopping 就一定唔帶,費事拎多樣野
如果去深度旅遊,睇風景名勝,就一定 ...

係嘅,如果仲要曬出嚟或放大嚟睇。相機點都係靚過手機嘅。

首頁

尾頁

跳至