自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

菇芝bebi 發表於 18-5-22 15:08
報警

電話騷擾警方吾會受除非上門騷擾 就可以報警

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kei621 發表於 18-5-22 15:06

要 keep 你住所區的警署電話, 你屋苑管理處及座頭電話, 班收數佬來到儘量錄佢音.唔好講咁多說話, 唔好答應佢地任何條件.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

BK Milk勳章

mini1204 發表於 18-5-22 15:08
乜你咁儍?! 呢D掂都吾可以掂,我直頭斷絕來往。
其實只要吾係你借,債主乜都做吾到
你一開始有回應佢地就 ...

我老公罵我吾同佢商量就同收數佬講野...
電話無得轉先煩 唯有用whoscall block左佢電話,佢搵我都糸whtsapp騷擾暫時

公爵府

回覆樓主:

你同呢D人還錢?還得幾多次吖!

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

andyman 發表於 18-5-22 15:11
要 keep 你住所區的警署電話, 你屋苑管理處及座頭電話, 班收數佬來到儘量錄佢音.唔好講咁多說話, 唔好答應 ...

我真無用,比人講2講就應承

男爵府

BK Milk勳章

TATEYAMA 發表於 18-5-22 15:12
你同呢D人還錢?還得幾多次吖!

收數佬話還10個月,老公同債務重組人員話我天真
收數佬話,有家人還就吾加息,傾好還幾多就幾多,仲話吾通佢地真糸咁得閒,成日想打比人咩,既然有家人肯還,傾左就糸,但只可以經馬會,佢仲糸whtsapp到列明欠款幾多,還到幾時

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kei621 發表於 18-5-22 15:13
我真無用,比人講2講就應承

衰啲講句, 你細佬係咩野人??點會借呢啲錢?? 而家佢話比錢你幫佢還, 我諗最多三個月, 你細佬都唔會再比錢你.佢有心還就講掂數先起程啦.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔係好明,明明借咗人錢點解才債務重組叫你唔好還。 係黑社會定係 財務公司?
好老實報警都冇用, 警察只會幫你備案。
之前工人姐姐幫人做擔保借錢 ,財務公司係咁打電話嚟, 仲話會上門騷擾, 我問過做警察嘅朋友, 佢話真係冇嘢可以, 借人錢要還,天經地義. 除非佢哋做出傷害他人身體或者破壞公物嘅情況。

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

cinda72. 發表於 18-5-22 15:16
電話騷擾唔係唔會,而係次數
呢樣我報過警,係有雜項組去做架

我block左佢電話,佢糸我番工狂打電話,真糸好騷擾我,依家只有whtsapp佢先搵到我

公爵府

kei621 發表於 18-5-22 15:16
收數佬話還10個月,老公同債務重組人員話我天真
收數佬話,有家人還就吾加息,傾好還幾多就幾多, ...

你肯定無其他街數?仲要咁樣分期入馬會户口,佢話無收過喎個户口唔係佢地喎咁點?就算係真,借錢有人幫我還咁爽,一等錢使咪再去借囉!

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

andyman 發表於 18-5-22 15:18
衰啲講句, 你細佬係咩野人??點會借呢啲錢?? 而家佢話比錢你幫佢還, 我諗最多三個月, 你細佬都唔會再比錢你 ...

其實佢借左錢我都吾知,到收數佬搵我先知佢留哂我屋企地址,我老公個名,老公做野地址吾清楚有無,我番咩工,地址吾清楚有無留,我老豆住址,佢當時糸同轉老豆住,佢朋友都有留,但吾知有無留佢朋友住址,我罵左佢,但無用哂依家,講乜都無,佢淨糸話,怕騷擾咪找左條數囉,佢寄錢比我

子爵府

回覆樓主

係會好麻煩,我舊老細同佢既舊老細有糾紛,對方搵收數佬,日日打去公司,又去老細既父母屋企派傳單仲有踩過上公司,係好麻煩的

男爵府

你細佬都有寄錢返黎,還佐佢啦

男爵府

BK Milk勳章

walc 發表於 18-5-22 15:20
爭幾多先?
報警處理?

我問過收數佬,佢欠2間 一間欠6個月一間欠幾個月,佢話可以幫我合併,成條數2萬,分10個月找,我細佬話條數無咁多,無可能要還10個月咁多,我又衰,驚得制,無理咁多,後尾問番細佬先知條數有問題

珍珠宮

回覆樓主

我唔識。
點解要入馬會戶口?
對債主有乜好處?

男爵府

BK Milk勳章

Fishqqma 發表於 18-5-22 15:18
唔係好明,明明借咗人錢點解才債務重組叫你唔好還。 係黑社會定係 財務公司?
好老實報警都冇用, 警察只會幫 ...

債務重組人員話
1:我吾糸借錢人
2:收數佬講野吾可靠
3:我自己又要找自己信用卡數,處理左自己先再諗人
有乜事報警

首頁
12345...17

尾頁

跳至