賣身葬父 阿爸復活

tet123
|
日前旺角上演一場「賣身葬父」行乞鬧劇,有市民拍照上載到互聯網後受到各區市民關注。而丐幫「父子」穿煲後,兩人便分開搵食。昨日有市民目擊「亡父 」趁佛誕「復活」,殺入大埔鬧市開工,惟未見「孝子」同行。

之前旺角街頭上演「賣身葬父」。有市民今日於旺角街頭,看到有一名老翁狀似奄奄一息躺卧木板上,身旁有一名戴鴨舌帽及口罩,身穿灰色衫的男子跪坐,旁邊放有一個紅色膠桶。該市民拍下相片放上網,形容他們「葬父look搵食,近距離真係以為亞伯氣已絕」,他其後查問老翁狀況,問及是否需要協助報警時,兩人聞言立即離開,「雞咁腳推埋一邊起身走人,轉頭又出番嚟」。從相片可見,老翁一頭白髮閉上眼躺於木板上,上衣打開露出胸口,皮膚被曬得發紅,而身旁的中年男子則汗濕全衫。

choco_soup
|
大陸專才?

開放更多大陸城市自由行之後,香港多左好多乞丐。
Poyau
|
tet123 發表於 18-5-23 08:47
日前旺角上演一場「賣身葬父」行乞鬧劇,有市民拍照上載到互聯網後受到各區市民關注。而丐幫「父子」穿煲後 ...

kiwimama
|
好好戲!唔做演員嘥左佢
esmehouse    發表於 18-5-23 17:11
Teletrend
|
tet123 發表於 18-5-23 08:47
日前旺角上演一場「賣身葬父」行乞鬧劇,有市民拍照上載到互聯網後受到各區市民關注。而丐幫「父子」穿煲後 ...

等特首去比$500 佢
milktealai
|

sunnymama2
|
點解唔去做臨記?
是是但但
|
如果係我, 我唔會問佢洗唔洗報警, 直頭報啦~ 無論佢堅死定奄奄一息, 都好應該要報!
Kytse1110
|
好心幫佢call白車啦
kitbebe
|
Phyonafung
|
春chhun
|

wynnehung
|
Amy1974
|
choco_soup 發表於 18-5-23 08:54
大陸專才?

開放更多大陸城市自由行之後,香港多左好多乞丐。

反而 依家上深圳,俾以前少咗呢啲 專業演員。

可能係落晒嚟 演出。

FJmom
|
影響市容
FJmom
|
影響市容
tsung
|
kiwimama 發表於 18-5-23 09:40
好好戲!唔做演員嘥左佢

Supertalkative
|
古代先有既情節既然在21世紀出現
conniemar
|
去搵霞姐攞個飯盒啦
esmehouse    發表於 18-5-23 17:12
prittl
|
大陸好多人落黎搵食