你哋有冇人行樓梯減肥呀?

麵包超人^o^
|
有冇人放工係行樓梯行返上屋企架?
有冇成功減到肥?
跑我真係跑唔郁,氣速得好緊要。
prettypretty818
|
麵包超人^o^ 發表於 18-5-23 15:24
有冇成功減到肥?

行樓梯好傷關節,試下晚飯後,散步再快步行
Fion_Chan
|
有冇成功減到肥?

行樓梯都會氣促咖,同意樓上講,行樓梯好傷膝頭,唔行慣唔好用呢個方法
miffyumiffy
|
好傷膝頭
little06
|
太傷膝頭啦!游水啦
Poyau
|
有冇成功減到肥?

傷膝 得不償失
|
唔好呀, 急步行/慢跑好過!
tsung
|
急步行都可以減肥的
crystal媽咪
|
早排每日返工前行,大約二百級。
近月太熱停左
walc
|
有冇成功減到肥?

無刻意去行
反而去咗跑步
阿妮啦妮
|
有, 不過係行出面街外的樓梯,

那時在港島上環工作, 放工行樓梯上半山,
再行返落黎, 又行上去. 好似行山咁,
一個月減到 5~10磅.

不過會成身汗, 要帶衫換.
煎雙蛋
|
肥未減到膝頭巳傷哂 行路梯同咪容易氣促,其實慢跑或快行就OK
無話可說
|
無喎,無力行,後樓梯好污糟啫
c.vieri
|
有,以前減肥時行三十層樓梯減肥,大脾減得最勁
|
其實如果跑步跑得唔恰當,都一樣好傷腳,我自己都係行樓梯當運動,行咗兩個星期,一次行15層,我唔知有無效,我只想心跳加速下,出下汗,落到磅,瘦到腳就當bonus囉。
patpat234
|
上樓梯無問題,落樓梯要小心啲
Conybrownbb
|
急步行好過,上落樓梯好傷膝頭哥架
333s
|
有冇成功減到肥?

步行。。。微微熱,流DD汗。
生陳代謝在運作。才能減肥。

游水也行。
72leelily
|
Conybrownbb 發表於 18-5-23 16:31
急步行好過,上落樓梯好傷膝頭哥架

同意
行到出汗先有效
ipipipip
|
有冇成功減到肥?

慢行先