游水減肥

KoneyB
|
游水減肥好似幾好咁 全身都郁到
多唔多jm 游水減肥?
一星期一至兩次 游三十分鐘
一個月會唔會有啲成績?
tsung
|
建議次數可加至3次,持之以恆,一定會減到
walc
|
KoneyB 發表於 18-5-23 16:06
多唔多jm 游水減肥?

我是跑步
出多d汗
siu05
|
游水對我C6唔多work,
反而跑步有點效
babyhowie
|
游水要喪游唔停,
hea游一定唔得!

以前朝朝游30分鐘,
慢慢游最多都只係keep到身體,
要瘦,真係要操水咁先得!
SUMSUM_88
|
游完水好肚餓,唔好即時食野,起碼一個鐘頭之後,唔係仲肥
baby_chu
|
多唔多jm 游水減肥?

最有效係日日游,游2個鐘!25-30個來回!係不停地游不停低回氣果隻!果時我游水減肥,頭1、2個星期梗係唔可以2個鐘不停啦,慢慢練,頭2星期係無明顯減,但之後.... 唔戒口汽水照飲,係減到!果時我由160幾磅減到120磅唔夠,用咗3個月!之後 keep 住游係 keep 到嘅!
一直游到我7個月肚,就無再游,醫生話怕早產,同埋怕人踢到,所以無再游!之後.... FTM 要全天候湊B,就再無游.... 家下肥番喇!

20150618bb
|
多唔多jm 游水減肥?
游泳係要來回4次
KoneyB
|
嘩 要游咁多㗎
打沉我啦
流星花丸
|

單靠游水係減唔到肥
以前隔日游,每次游一個鐘,1500米起

mmya
|
其實有游點都好過坐係度
開始咗先啦
bbnice
|
游水係練氣好, 減唔到肥㗎! 樓主幾多歲? 後生可能得
sangria
|
太辛苦
但好似我而家咁肥又一樣辛苦
frombetter
|
見好多人夏天日日游水都係肥屍大隻。
KATRINE
|
跑步可能work,但呢d天氣跑好辛苦。我而定半跑半急步行。
IloveJJ
|
baby_chu 發表於 18-5-23 16:27

最有效係日日游,游2個鐘!25-30個來回!係不停地游不停低 ...

游得咁勁,一唔游可能會反彈喎
小菜子
|
我都好想游水減肥,不過周圍都好多人,好難喪游
maymay220hk
|
frombetter 發表於 18-5-23 18:40
見好多人夏天日日游水都係肥屍大隻。

所以諗住游水减肥系吾得
baby_chu
|
KoneyB 發表於 18-5-23 16:44
嘩 要游咁多㗎
打沉我啦

要減就係咁!
果時我游水除咗為減肥,亦因爲我有嚴重敏感同埋哮喘,果幾年游水,真係獲益良多架!瘦咗之外鼻敏感同哮喘都無發過架!
同埋如果真係肥,游水減肥係好過跑步,因為對膝頭哥跑壓力無咁大!
我自己鐘意游水減,仲因爲我唔鐘意流咗汗痴笠笠果種感覺!
baby_chu
|
IloveJJ 發表於 18-5-23 18:46
游得咁勁,一唔游可能會反彈喎

反咗喇!不過唔係即反果D!生完女之後零運動,再加埋.... 佢飲唔晒嘅奶(奶粉)我又飲,佢食唔晒嘅嘢我又食.... 近兩年真係肥番晒!要等佢小學返全日時,先再去操水!