食自助餐比同枱人話大食!

catiou627
|
我就係D次次蝕本嘅人,自助餐大食先抵,如果我大食,我唔怕比人講。
家家公主
|
我見到人地食得咁開心...可能都會講句你都幾食得下...但絕無貶意..反而欣賞
我一家三口去食自助餐最唔抵....食3轉.....完.......
facialchung
|
唔洗理人講咩既,開心食多d,又有自己鍾意既野食,有咩問題,不過食既時候有d儀態會好d
MKma
|
我反而次次都俾人話我細食!
其實我最鍾意同一啲好食得嘅親友去食放題或自助餐,見佢地食完一碟又一碟,由頭食到尾,真的很開心! 而呢啲人通常係唔肥㗎喎!
starer
|
自助餐當然要大食啦~~~
Poyau
|
yucl_hk 發表於 18-5-24 17:15
食自助餐, 大家會唔會就住食!

費事比人話大食, 最抵係你, 回晒本……

食得是福
im跳跳豬
|
梗係瘋狂食(emoji)(emoji)(emoji)
Ononluk
|
我會就住,只食自己喜歡食嘅,量亦不會比正常多一半
Ashleycorina
|

下?
咁食buffet 係咪應該節食咁奇怪的人,你有你食,佢有佢食啦
唔好理佢,你食多d!
最重要自己開心
eliekim
|
食野求開心,唔浪費食物咪得囉,理得我
rb2016
|
我都比人話過,做乜食自助餐食沙律菜,要食蠔和蟹至回本
我無理,笑一笑就算,連食自助餐食乜都無自由,下次唔會再同佢食
p_o_m_a_n
|

人地咁講有咩問題呀?我仲會好自豪咁應返佢架喎

qqgigiqq
|

依家去食自助餐梗係咩都食,同埋一定食會回本既野,鐘意食咩就食食食唔通淨係去飲碗湯咩

mocha20150323
|
我平時食量不大,一食自助餐就好似垃圾堆填區咁,勁食到野
babysuki319
|
食得是福 ,點會就住嚟食, 梗係食得落就食啦
kavenzou
|
第一,大食吾等於回本,要睇食左啲咩!
第二,吾盡情食點解要去食自助餐?

所以通常我會比較介意自助餐時被人問:
做咩唔出去攞嘢?點解停曬手?咁快食飽?
矛奶油
|
我回本會好開心喎
chinatea
|
我好鍾意食自助餐個feel架,見D朋友係咁食好開心,但我就食得小,唔著數,朋友家人幫我食埋,都不知幾好.
2007WNIP
|

食自助餐,更係全力以付……盡食,仲要拎平時少食龍蝦,生蠔,凍蟹,如果比人話下次唔同佢食囉……
史迪媽
|
自助餐都唔大食,咁要等幾時啊?