如何解決脫髮問題?

mypineapple
|
最近好似甩多咗頭髮, 有無方法解決?
good_pig
|
mypineapple 發表於 18-5-24 17:42

身體問題?洗髮水?
laiyee6121
|
mypineapple 發表於 18-5-24 17:42

我覺得噴咗50惠嗰支嘢,頭髮望落豐盛咗同甩小咗頭髮,同用埋佢d洗頭護髪素
mypineapple
|
laiyee6121 發表於 18-5-24 21:25
我覺得噴咗50惠嗰支嘢,頭髮望落豐盛咗同甩小咗頭髮,同用埋佢d洗頭護髪素
...

我有用50 惠精華, 佢支洗頭護髮素都好用?
laiyee6121
|
mypineapple 發表於 18-5-24 22:07
我有用50 惠精華, 佢支洗頭護髮素都好用?

都唔掂呀,我又OK喎,頭髮望落厚咗,樓主係咪一曰噴兩次呀?
mypineapple
|
laiyee6121 發表於 18-5-24 22:10
都唔掂呀,我又OK喎,頭髮望落厚咗,樓主係咪一曰噴兩次呀?

早晚各一次
laiyee6121
|
mypineapple 發表於 18-5-25 07:26
早晚各一次

係呀,早晚一次,支嘢擺係當眼嘅地方,如不會唔記得晚上嗰次,我就放係食飯枱
wai4919
|
轉用手工皂
tsung
|
laiyee6121 發表於 18-5-24 21:25
...

mypineapple
|
wai4919 發表於 18-5-25 07:45
轉用手工皂

咩牌子?
wai4919
|
mypineapple 發表於 18-5-25 08:22
咩牌子?

自制
catgirl0927
|
霸王work唔work
大將軍
|
手工皂有用,我見c6用咗,甩少咗,d頭髮又粗返
mypineapple
|
wai4919 發表於 18-5-25 08:43
自制

請問有無材料和方法可分享?謝謝
wai4919
|
mypineapple 發表於 18-5-25 16:18
請問有無材料和方法可分享?謝謝

我用左手工皂1年左右,覺得好左,我係去學左基本,再睇書!
暫時覺得 啤酒做最好
happylife1210
|
laiyee6121 發表於 18-5-25 07:43
係呀,早晚一次,支嘢擺係當眼嘅地方,如不會唔記得晚上嗰次,我就放係食飯枱
...

請問搽完頭髮lup 唔 lup ?可以出到街嗎?
laiyee6121
|
happylife1210 發表於 18-5-25 16:44
請問搽完頭髮lup 唔 lup ?可以出到街嗎?

噴完按摩下,唔痴笠笠,支嘢有說明書教用,如特價就$300唔特就$400,萬o冇特價,屈人寺間中特
happylife1210
|
laiyee6121 發表於 18-5-25 17:26
噴完按摩下,唔痴笠笠,支嘢有說明書教用,如特價就$300唔特就$400,萬o冇特價,屈人寺間中特
...

多謝分享!因我每朝洗頭先返工,如果好笠就唔用得!因早幾年化療頭髮全甩,再生返出黎少左同薄左好多好多試下用呢支睇下有冇改善先!
laiyee6121
|
happylife1210 發表於 18-5-25 17:42
多謝分享!因我每朝洗頭先返工,如果好笠就唔用得!因早幾年化療頭髮全甩,再生返出黎少左同薄左好多好多: ...

咁嘅情形,怕唔怕jm啲頭皮會敏感d,受唔受到呢d藥性嘢呢
laiyee6121
|
happylife1210 發表於 18-5-25 17:42
多謝分享!因我每朝洗頭先返工,如果好笠就唔用得!因早幾年化療頭髮全甩,再生返出黎少左同薄左好多好多: ...

單張寫病後可以用,jm參考一下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊