夫婦情感

跳至

首頁
34567...10

尾頁

洋房

carlosfun 發表於 18-5-25 23:39
女人無性可以去愛?真的嗎?

佢有講笑話不如你出去叫雞..........生完仔你條J無用......

你叫完雞又會話你賤格

子爵府

Junjuncheung 發表於 18-6-2 00:12
係!我同我老公2年無行埋、
有左個女到而家歲幾喇
磨擦多左!我覺得好多野睇拒唔順眼!

我同你差不多,老公對屋企吾上心,搞到我精神壓力好大,中點會想搞嘢,直頭唔想俾佢掂

子爵府

回覆樓主

我成日同老公講,你幫手湊多D仔,我輕鬆D先有時間諗其他野;每日咁攰,夜晚真係淨係想早啲訓

洋房

回覆樓主

可能真係太攰+生活壓力大,會唔會試下放個假 兩公婆去玩,重溫下拍拖嗰時嘅感覺

大宅

回覆樓主:

其實我都發覺生完bb之後對老公個感覺唔同左。 以前會好想痴住佢錫佢。 而家拍拖結婚過左成10年。。。加上有小朋友。。。個感覺好似麻木左。。。對住佢。。。會覺得煩厭,懶,唔滿意,個人唔夠積極,etc.我對床事都已經不太感興趣。 唔知係咪因為生活太累。佢會有要求,可能2-3星期做一次。仲愛唔愛佢。。。?我唸應該愛掛。。。

大宅

品琪 發表於 18-6-26 03:03
其實真係吾出奇
我生完bb後,完全無曬興趣do,
超過1年冇同c6 kiss啦

完全同我感覺一樣。 可能好多女性都係咁

大宅

對方成日玩手機, 留意下甚麼事掛住玩唔理其他野好 d 喎.

男爵府

冰封3尺非一日之寒。
先唔講你肯唔肯做家務先 (拖地洗衫洗碗抹野, 幫輕個老婆, 令佢有精力留係性事上面)。
但15分鐘完事? 你自已就話high完出完啫, 老婆都未進入個 mood 件事就完左, 佢邊會想同你做呢?平時有冇氹下個老婆? 買花買禮物? 同老婆講佢好靚? 得閒聽下老婆訴苦關心下個老婆? 你地2公婆係唔係好耐好2人世界拍拖? 要keep 住佢對你性趣, 呢啲野係必須。你試下2公婆去日本玩 ($你出), 話唔定日日都有丫!

上面有人suggest 性治療師。同老婆一齊去試下啦!

LeBlue    發表於 19-4-3 17:11

大宅

carlosfun 發表於 18-5-28 13:33
多謝大家回覆 我會再試試不同方法 但當我成日講甜言蜜語如我愛你好掛住你等,又成想攬下佢錫下佢個時,每次 ...

成件事我同你掉轉。。我攬下我老公錫下佢佢都係推開我,性事我主動(一星期都冇一次)冇前戲,冇交流,我都好耐冇被愛感覺。。

大宅

puisim 發表於 18-7-16 10:15
成件事我同你掉轉。。我攬下我老公錫下佢佢都係推開我,性事我主動(一星期都冇一次)冇前戲,冇交流,我 ...
same here老公話覺得以後無sex都無問題, 每次我掂佢佢都推開我話好煩..但佢又會攬住我訓

侯爵府

回覆樓主

我同我老公 4 年幾無行埋

覺得佢又蠢又懶、做嘢冇腦、豬隊友、對佢沒有愛的感覺,但咁多仔女唔想佢哋無爸爸

為了責任,我也一樣沒有性生活呀!所以不覺得欠他

soso1227    發表於 18-7-25 21:01

大宅

回覆樓主

其實有性生活, 婚姻關係先會好。可惜,我都係無性生活。就來爆

男爵府

回覆樓主:

我不如從女性角度去講下。。。
我自從做左ftm 年幾之後 , 就真係覺得同老公關係淡左 , 又唔太想同老公做。自問無第三者, 無性冷感無性問題。 只因我一揍二(3&4.5歲) 無工人無長老 , 全屋上下大小一腳踢,忙到甩碌 , 體力&精神都非常勞累 ,每日教小朋友真係好exhausted ,完全無心情 & 動力去享受/完成果 15 分鐘激情。時間雖小 , 但無 mood 跟本完全唔想開始去做 , 就算為做而做都真係投入唔到。

男爵府

回覆樓主:

可能老公眼見老婆寧願用手機都唔同佢做 , 跟本唔係攰 ! 事實上ftm 既攰係真係精神既勞累多過體力 , 我地每日忙碌過後 ,只有仔女瞓左既時間先係我地既私人時間,呢 d 私人時間只想放鬆& 放空一下 ,我地上網都離不開呻下 & 看仔女野 。
好似我個 case 咁,除左自己好exhausted無心情之外 , 我老公亦係一個毫無情趣唔識關別人既人 。我其實知道佢一個養家都辛苦&有壓力 , 佢返到屋企都有幫手做家務係個好老公好爸爸 。但大家每日都比工作,家務&照顧 chur 到耗盡狀態, 大家都無energy 再主動做到關心對方 & 情感說話 。到夜晚停晒摩打收工時 , 老公生理上突然話要做 ,老婆都好難突然被 tak 得著有 mood 做喎。

男爵府

回覆樓主:

而且我老公有 d 壞習慣 & 豬隊友行為令我生嫌, (因為影響左小朋友) , 再加上大時大節又唔會氹
下我 , 好耐無錫過我 , 攬過我 , 我唔開心爆喊幾日佢都唔會安慰我,等我吽幾日自己好。。。基於以上各樣原因, 點會提起興趣想同老公做呢 ???

子爵府

LuckyBBB 發表於 18-7-25 03:25
可能老公眼見老婆寧願用手機都唔同佢做 , 跟本唔係攰 ! 事實上ftm 既攰係真係精神既勞累多過體力 , 我地每 ...

非常同意

大宅

LuckyBBB 發表於 18-7-25 03:25
而且我老公有 d 壞習慣 & 豬隊友行為令我生嫌, (因為影響左小朋友) , 再加上大時大節又唔會氹
下我 , 好耐 ...

Same here, 點樣安慰自己?好想分開,但諗到要同親朋戚友解釋,同第時生活費,我真係暫時只有忍,真係好唔開心

男爵府

彈弓狗 發表於 18-7-25 17:25
Same here, 點樣安慰自己?好想分開,但諗到要同親朋戚友解釋,同第時生活費,我真係暫時只有忍,真係好唔 ...

無既。。。
其實我前排都因為自己病又得唔到佢關心,好似自生自滅咁就會諗得好消極,覺得佢可有可無咁

但上黎呻完之後, 有 jm 都講得岩既。。。有時每個人真係無完美既 ,我老公係悶 d & 唔識氹我開心 ,唔善解人意 。 但其實佢都好顧家 ,而家我做 ftm , 佢一個人養起頭家 , 搵得唔算好多 , 所以佢除左做正職仲有好努力返pt 希望賺多 d 錢令屋企開支鬆動 d 。 佢放工放假都盡量幫輕我家務 ,雖然都唔係做得好足 ,但起碼肯做都好 。 而且佢都會盡量抽一日做 family day 陪小朋友。 所以其實佢在實際行動上都算係個好爸爸 & 好老公 。
我倆問題主要係無情感交流 & 支援囉 , 唯有放大佢既好處會無咁唔開心

男爵府

彈弓狗 發表於 18-7-25 17:25
Same here, 點樣安慰自己?好想分開,但諗到要同親朋戚友解釋,同第時生活費,我真係暫時只有忍,真係好唔 ...

至於sex 方面都要諗下點攪, 因為我都知想婚姻關係好真係完全唔可以無 。。。唉

大宅

LuckyBBB 發表於 18-7-25 17:53
無既。。。
其實我前排都因為自己病又得唔到佢關心,好似自生自滅咁就會諗得好消極,覺得佢可有可無咁

咁你都講得出佢嘅優點。。。我諗唔到佢有咩優點

首頁
34567...10

尾頁

跳至