夫婦情感

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

彈弓狗 發表於 18-7-25 17:55
咁你都講得出佢嘅優點。。。我諗唔到佢有咩優點

不過我覺得坦白拿出黎傾係可以減輕問題的 , 如果雙方都在乎對方既話, 在傾完之後發現原來對方一直咁諗而唔開心的話, 我相信唔多唔小都會嘗試去改變

我其實都未傾呀

大宅

LuckyBBB 發表於 18-7-25 17:58
不過我覺得坦白拿出黎傾係可以減輕問題的 , 如果雙方都在乎對方既話, 在傾完之後發現原來對方一直咁諗而唔 ...

知道唔會有改善,傾都嚴費時

男爵府

彈弓狗 發表於 18-7-25 18:09
知道唔會有改善,傾都嚴費時

咁嚴峻 ???
不過照試下先

民房

我的個案也是差不多,我和太太已經結婚超過10年,小朋友已經讀小學,自問算是個好老公是專一男人,這麼多年對老婆的愛沒有變,但老婆還是長期話攰唔想做,就算放長假和去旅行也是不想做,我很辛苦才令到她一年和我做2到3次,我自問很愛我老婆沒有在外面找女人,只是能長期的DIY滿足自己性慾. 我們生小孩出生前她很少會拒絕我,就算很攰也會語氣很好地說我今日很攰不如明天吧,我也會很尊重她地說好呀,你先早點休息,現在就語氣很差地說“唔好搞啦”,我已經沒有再去要求她做,我好攰,我覺得已經很沒有尊嚴不停被她用很差的語氣拒絕,連想起一切的事情,慢慢令我覺得她跟本上只是一直想生小孩所以以前才不會拒絕我,生了小孩就是在夫妻性愛方面態度大轉變, 其實我覺得夫妻正常性生活是維繫感情很重要的元素,但我老婆寧願玩手機看電視都唔願意去做愛,就算旅行放長假也不願意做。我不覺得自己要求過分,我只是要求每一個星期或每兩個星期和老婆做一次愛,我每次跟她平心靜氣討論這個問題她就發脾氣不想講。坦白說如果她是身體有問題不能做我不會怪她,我可以不做而一樣這麼愛她,不會離開她,但她不是身體有問題而不做,平時就只是時常要我幫她按脖子和腳她就在看電視玩手機,我攰我都會盡量滿足她幫她按脖子和腳,就算結婚紀念日和情人節,生了小孩後我太太也不會做什麼,但我會買禮物給她和買她喜歡吃的東西給她吃,也試過親手做蛋糕給她,我知道我老婆只是想我留著幫手照顧小孩,她也看得出我無錢加上很愛小朋友走唔到。我其實已經精神崩潰,好攰,唔知道以後條路點走!

男爵府

BK Milk勳章

回覆 SKY3388 的帖子

brother, 我完全明白你. 我也正經歷相同難題.
老婆基本上唔想做, 所有話題節目都係小朋友. 就算肯做都要你快快完事,之後繼續手機人生.

我自問也算一個好男人, 放工早過老婆, 人工又多過佢兼100%上繳. 5.00 到家煮晚飯,湊兩個仔, 教琴,寫字溫書全做. 老婆6點幾回家只是吃飯, 之後跟小朋友溫習一下,玩一下就叫他們睡覺. 我就再洗衫拖地.

結婚15年,情人節,結婚週年,生日一定幫佢慶祝, 每日番工都打兩三次電話俾佢.

唉,但佢就係唔鍾意性.

傾過,嗌過,而家搵咗個逄星期五做一次方案. 不過睇得出佢唔想. 最好就完全唔駛做.

有時自己都會亂諗嘢, 離婚外遇叫雞全諗過, 但又覺得好低能. 明明最愛自己老婆兩個仔,點可以自己破壞屋企.

我知實有人話我自私,結婚唔係為咗性. 但我只可以話俾你聽性唔係最重要, 但呢一刻我仲係好需要...我得3x歲咋.

女人真係好奇怪, 點解連個15分鐘都唔俾老公?
又放假!!!

大宅

回覆樓主:

我同我老公一年都冇三次,但我係有需要,長期睇片DIY,由開始時會做主動,到而家小朋友訓左後,就各自玩電話了,我對佢都提唔起咩興趣了。
喺呢段關係裡面,我好孤獨。
冇性既婚姻,要維持幾耐。

翡翠宮

回覆樓主:

陰公
搞佢都吾 work?!
制服誘惑?!
婚前呢?!
撞着舊木我一定出軌出到落花流水
浸我豬籠囉我認罪

禁止訪問

男爵府

carlosfun 發表於 18-5-25 23:39
女人無性可以去愛?真的嗎?

佢有講笑話不如你出去叫雞..........生完仔你條J無用......

點可以咁, 我覺得你好錫你太太, 好想生了小朋友後都能繼續與太太親密, 但可能你太太攰, 講一些好hurt 的說話。

唉, 如果我老公係咁, 我都好開心, 可惜唔係, 我情況同你相反。

複式洋房

大宅

唉, 我同我老公已經7年冇做, 係我老公唔想做, 晚晩唔係打機就玩電話, 原來呢度咁多同病相憐的人

別墅

回覆樓主

我結左婚都有六年,一年內做過嘅次數都唔夠一隻手,唔知係咪因為同小朋友一齊訓嘅關係定係年紀問題,自己都唔太想做,不過我同老婆都冇討論過呢個問題,我都唔知有冇冷待左佢

大宅

deelokbu 發表於 18-8-1 13:24
唉, 我同我老公已經7年冇做, 係我老公唔想做, 晚晩唔係打機就玩電話, 原來呢度咁多同病相憐的人 ...

我同你一樣,有時都會覺得嫁錯人。但小朋友又細,阿媽話:忍下啦。我真是好難過,又無人可傾。

大宅

尾尾 發表於 18-8-2 00:38
我同你一樣,有時都會覺得嫁錯人。但小朋友又細,阿媽話:忍下啦。我真是好難過,又無人可傾。
...

身同感受

男爵府

little_chamo 發表於 18-7-27 07:19
回覆 SKY3388 的帖子

brother, 我完全明白你. 我也正經歷相同難題.

提提你,如果你哋雙方有個方案係逢星期五做一次就要保持住,因如停過一次,對方之後就好易搵籍口拒絕,整整下倆2星期一次,一個月,二個月。。。再之後一年幾次

洋房

尾尾 發表於 18-8-2 00:38
...

我結左婚已經25年老公剛50頭我就40中已經開始冇性9個月,感覺好似同屋朋友一樣,有D難受,可以㸃做 ?

大宅

回覆樓主:

女人要愛才有性, 你明點解啦

洋房

Qeenietang 發表於 18-10-23 18:49
女人要愛才有性, 你明點解啦

咁即係已經冇愛 ?

大宅

mrs_D 發表於 18-7-27 12:54
我同我老公一年都冇三次,但我係有需要,長期睇片DIY,由開始時會做主動,到而家小朋友訓左後,就各自玩電 ...

孤獨無助, 那種無力感最難受。

大宅

sailorkitty 發表於 18-5-30 00:27
我都係咁,生左之後,真無對性提唔起勁

我都係差唔多。
特別我老公完全唔識令我提起興趣,佢仲要覺得自己技巧好至難頂
開頭有激情撐著就話姐,而家我都唔太情願。

但最大原因係佢唔合作,令我好嬲!
生完之後,我本身身體上有治療要做,講明暫時唔可以懷孕,要避孕,我同佢講左好多次,佢都係無準備就提出要求。我次次都企硬。

首頁
45678...10

尾頁

跳至