夫婦情感

跳至

首頁
56789...10

尾頁

別墅

回覆樓主:

佢唔愛你

伯爵府

2024年龍年勳章

SKY3388 發表於 18-7-27 02:44
我的個案也是差不多,我和太太已經結婚超過10年,小朋友已經讀小學,自問算是個好老公是個專一男人,這麼多 ...

無性可以離婚。但離婚前,先同太太真心傾吓,睇吓大家有冇得磨合有冇兩全其美的方法。

伯爵府

2024年龍年勳章

little_chamo 發表於 18-7-27 07:19
回覆 SKY3388 的帖子

brother, 我完全明白你. 我也正經歷相同難題.

無性其實可以係離婚的理由,沒有人會話你。

別墅

mrs_D 發表於 18-7-27 12:54
我同我老公一年都冇三次,但我係有需要,長期睇片DIY,由開始時會做主動,到而家小朋友訓左後,就各自玩電 ...

我和你差不多

大宅

littlefunpig 發表於 18-5-26 22:23
係咪出面食飽左?飽可以係愛同性,對你已經無愛自然無性。無愛又唔會分開因爲有小朋友家庭,呢種家庭現今好 ...

有點認同,似出面有(emoji)(emoji)‍♂️多....

大宅

畀面勳章

LuckyBBB 發表於 18-7-25 03:25
可能老公眼見老婆寧願用手機都唔同佢做 , 跟本唔係攰 ! 事實上ftm 既攰係真係精神既勞累多過體力 , 我地每 ...

你講得好啱,我情況亦和你一樣,我C 6早出晚歸,大半時間加班,不加班日子就打機,佢唔會同我傾計,唔會關心我,都唔會問下子女學業問題,雖然佢會同仔女玩,一人養起頭家,但我漸漸都唔想同佢講野,感覺佢係一個賺錢機器,家裡所有事自己決定.呢d 唔係因為性而造成既,相反係因為溝通造成性冷感.樓主你千萬別本末倒至,先關心下老婆,同佢傾多d 先至係重要.
感恩每天, 每人, 活在當下!

大宅

wangsuqing 發表於 18-11-13 17:08
我和你差不多

Me too ~ ~生活為咗咩呢?

大宅

SKY3388 發表於 18-7-27 02:44
我的個案也是差不多,我和太太已經結婚超過10年,小朋友已經讀小學,自問算是個好老公是個專一男人,這麼多 ...

(emoji)

別墅

Danny3101 發表於 18-10-23 21:42
孤獨無助, 那種無力感最難受。

師兄講出重點

侯爵府

carlosfun 發表於 18-5-25 19:01
唔肯定佢仲愛唔愛?難道唔想做因爲唔愛?

佢要返工,對同事朋友小朋友的事都好上心,就是對我冷淡。我錫佢 ...

女人喜歡被愛,不是被做愛!

侯爵府

carlosfun 發表於 18-5-25 23:39
女人無性可以去愛?真的嗎?

佢有講笑話不如你出去叫雞..........生完仔你條J無用......

你老婆講嘢係絕啲,不過,女人有咗小朋友,真係可以無性,同愛唔愛你無乜關係。 荷爾蒙使然,無辦法。等於我地唔明你地啲男人,點解一定要有性,點解比你搞先等於愛你。 幫你打點好個家,教育好子女,唔係愛嗎?請你記住,教出嚟啲仔女係跟你姓唔係跟佢姓架。

侯爵府

takkno 發表於 18-12-5 02:20
Me too ~ ~生活為咗咩呢?

為咗好好將子女養育成材,等佢地日後有自給自足嘅能力。唔好怪個女人點解生咗仔好似忽略咗你咁,佢地生咗仔第一個放棄嘅係自己!

侯爵府

sunoil 發表於 18-11-14 23:43
你講得好啱,我情況亦和你一樣,我C 6早出晚歸,大半時間加班,不加班日子就打機,佢唔會同我傾計,唔會關心我, ...

最乞人憎果款男人係,乜都唔幫手,只做自己嘢或打機,等個老婆忙完晒一日服侍完頭家,就輪到嚟服侍佢咁! 真係當正個老婆係上得床嘅賓妹咁!

洋房

感同身受

公爵府

牛年勳章

其實會唔會怕再有bb, 所以才拒絕 , 不如, 就用bb的話題, 去打開天窗問, 人生苦短, 就算有70歲, 可能55歲, 就已經唔需要了, 所以, 問題出左, 係要解決的, 唔容易, 可能好辛苦, 但要試, 唔好迫使問題再大, 直至失望, 無力挽救時, 更可惜.

我需要知道點解
未來你想我點解決
只係想做好父母的角色嗎? 我都想, 但我更想擁有妳

家家有本, 難唸的經, 有地方呻, 有咁多同路人, 一定可以改善到架, 多d 讃賞欣賞自己, 拎信心勇氣出來, 感動佢

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

carlosfun 發表於 18-5-25 23:39
女人無性可以去愛?真的嗎?

佢有講笑話不如你出去叫雞..........生完仔你條J無用......

我都有咁同我老公講 但我無叫佢出去解決 只係講笑話生左仔 佢就再無功用 我要返工同湊仔 我又無第二個 就只係唔想做 我地都有拍拖同拖手咁 好勉強先一個月一次 但唔enjoy

大宅

carlosfun 發表於 18-5-25 14:34
結婚先7年,小朋友已讀書,但老婆還是長期話攰唔想做 性冷感 半年做得1次 老公長期DIY. 自問做得不錯 但佢 ...

del

珍珠宮

回覆樓主:

唔想做唔一定係唔愛嘅~
每個人對性嘅追求程度唔同~
我生完bb,有段時間我對性都好厭倦,又要番工又要湊b,我有工人,老公又幫手湊,但就係覺得好攰,好想懶唔想做,有時間我希望靜靜地做下自己野~
唔好以為我唔愛,我好愛我老公架~佢都算係有情趣,我唔忍心見佢失望,所以就無拒絕過囉~
況且我都有性慾,只係懶je~
所以你問我,有無人係純粹係懶唔想做,我信有架~

民房

carlosfun 發表於 18-5-28 15:12
已經冷左幾星期,無用,對上做已經是3月了。上上次是12月。每個星期都要求,每星期都拒絕。

諗過不如唔要 ...

我同你岩岩相反(emoji)(emoji)‍♀️ 我撩佢都唔做, 我地未有小朋友都搞到咁. 對上都應該半年前有多(emoji)(emoji)

大宅

carlosfun 發表於 18-5-25 14:34
結婚先7年,小朋友已讀書,但老婆還是長期話攰唔想做 性冷感 半年做得1次 老公長期DIY. 自問做得不錯 但佢 ...

我看到你的post, 終明白點解老公話我唔愛佢。我對老公的態度自從有左第二個小朋友就好似你太太咁。我並不是不愛我老公,而喺我一直知道老公將大部分時間放在工作,所以我集中在小朋友身上,共同話題小左,溝通又小左,造成好多誤會。雖然我老公曾經安排我地兩個去旅行,但他沒有表達改善關係,而我又一直擦覺不到問題所在。弄至一次噪交,他要離婚,我才醒覺,現在他還很嬲。

首頁
56789...10

尾頁

跳至