租約快到期 - 續租問題 (我是業主)

人都巔
|
想問下各位大大, 一般續租係咪唔洗再搵AA去跟??
如果搵 AA 跟係咪唔洗比半個月佣只係比手續費做下文件?? 唔係好識, 唔好笑我~

TKS

pinkybee
|
自己去商務買份租約,之後去打厘印就可以。
人都巔
|
pinkybee 發表於 18-5-25 16:41
自己去商務買份租約,之後去打厘印就可以。
TKS~
幸好AA 包1次續租手續. 出年自己攪~

simonccccc
|
網上都有標準租約樣本,download落來, 有需要自己加加減減,印出來一式兩份,簽完打埋厘印就得了
人都巔    發表於 18-5-25 16:49
電腦怪傑
|
懶嘅影印而家合約, 更新要變的內容, 簽名留白再影印

功課完成
櫻花公主
|
想請教生約還有個半月就快完結,租客還未表態繼續或不繼續,我最快可以幾時把單位再放租?期滿前一個月?
CellT
|
櫻花公主 發表於 18-9-25 20:20
想請教生約還有個半月就快完結,租客還未表態繼續或不繼續,我最快可以幾時把單位再放租?期滿前一個月?
...

續约前一、兩個月要問,對方有無意續租,如無意續,便再放租。如續約,一般租金調整一下。
櫻花公主
|
CellT 發表於 18-9-27 14:23
續约前一、兩個月要問,對方有無意續租,如無意續,便再放租。如續約,一般租金調整一下。
...

咁有冇規定要完約前前一個月前confirm?如果佢完約前一個月都唔覆,我可以assume佢唔再續?thx
CellT
|
櫻花公主 發表於 18-9-27 20:46
咁有冇規定要完約前前一個月前confirm?如果佢完約前一個月都唔覆,我可以assume佢唔再續?thx
...

租約應該寫明,你睇返份約。
櫻花公主
|
CellT 發表於 18-9-28 12:43
租約應該寫明,你睇返份約。

Thx
李家承
|
櫻花公主 發表於 18-9-28 13:20
Thx