懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

別墅

clt0524 發表於 18-5-25 18:07
你地肌瘤有無痛?(同BB爭血)如有,會痛幾耐?同成個孕期大左幾多?THANKS
...

我有呀,但醫生話唔影響到BB我就唔理會喇!我暫時都無痛!1

男爵府

回覆樓主:

我有,都無影響bb,無痛,黎緊7月開刀啦

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

建議你都係要問清楚醫生喎,睇吓有咩要注意嘅

珍珠宮

回覆樓主

之前同事都有,不過冇乜影響,不過你都係諮詢下醫生好D

大宅

你地肌瘤有無痛?(同BB爭血)如有,會痛幾耐?同成個孕期大左幾多?THANKS
...

我之前係林勇行照結構,話冇影響順產就放心,同埋營養BB一定争贏,中期後唔會再變大
我肌瘤已陪伴我第2胎了

別墅

...

唔使太擔心,子宮有肌瘤好多媽媽都有。我未懷孕之前2cm,初期懷孕有增大嘅跡象,增至6cm就停咗,通常17至18週就唔會再大。我都有聽過有啲媽媽子宮肌瘤一直同BB成長,最後BB安全出世但係比較細粒。你可以問吓醫生肌瘤位置會唔會影響生產,不過大不了都係開到。

大宅

wkfile 發表於 18-5-27 01:05
唔使太擔心,子宮有肌瘤好多媽媽都有。我未懷孕之前2cm,初期懷孕有增大嘅跡象,增至6cm就停咗,通常17至1 ...

其實我有粒都唔細,痛了好耐,我見人地話痛一至兩星期,但我已經痛左三星期,有時痛完呢個位,又痛另一個位,又唔想食咁多止痛藥,唉,好辛苦,所以睇下大家有痛過既,痛左幾耐。。。。

大宅

clt0524 發表於 18-5-27 08:54
其實我有粒都唔細,痛了好耐,我見人地話痛一至兩星期,但我已經痛左三星期,有時痛完呢個位,又痛另一個 ...

我有4粒,最大7mm . w12 到w13 痛左一星期,唔食panadol 訓唔着又企唔直,但Touchwood 到而家32周都仲好好地

別墅

其實我有粒都唔細,痛了好耐,我見人地話痛一至兩星期,但我已經痛左三星期,有時痛完呢個位,又痛另一個 ...

哦,咁我又無痛喎,醫生話痛都係正常?

大宅

回覆樓主

有呀
剛剛update 8*8cm大
鈣化左
上胎痛左兩星期
希望今次唔會啦

複式洋房

回覆樓主

我第一胎有,4cm 大~痛到入左院幾日但之後無再大了~bb平安出世~
產後再照就唔見左肌瘤了~

到第二胎時,肌瘤無再出現了

大宅

lansduck 發表於 18-5-27 19:43
有呀
剛剛update 8*8cm大
鈣化左

我想問你d痛點係會轉定係成舊野都咁痛?
因為我生係外面,其實隔住肚皮都摸到
佢之前就中間痛,呢排又側邊痛
我係度諗,佢成舊野係咪要每個位痛下先會謝

大宅

wkfile 發表於 18-5-27 19:35
哦,咁我又無痛喎,醫生話痛都係正常?

正常啊,係bb同佢爭血,肌瘤爭輸左就會痛!呢樣野叫肌瘤紅色變性 反應,你可以上網睇下!

大宅

smilebobo 發表於 18-5-27 22:18
我第一胎有,4cm 大~痛到入左院幾日但之後無再大了~bb平安出世~
產後再照就唔見左肌瘤了~

咁可能我粒太大,先痛咁鬼耐,之前明明痛左十日有兩日啊唔痛,以為好返,但之後又痛,痛到而家 我中間都入左兩日醫院,因為有d微燒,驚會唔會有其他問題。

複式洋房

clt0524 發表於 18-5-27 22:33
咁可能我粒太大,先痛咁鬼耐,之前明明痛左十日有兩日啊唔痛,以為好返,但之後又痛,痛到而家 ...

我嗰陣醫生話一痛就要食止痛藥,止唔到就要入院打止痛針~因為太痛會影響bb

複式洋房

我情况現在跟你一樣 痛到訓醒了!不過係呢兩日發生,除了多飲水多休息,做乜嘢有幫助

複式洋房

回覆 jessytang 的帖子

我都有2粒, 1粒比較都幾大.希望佢唔好長大. BB爭羸佢,令到佢消失就最好BTW,你地有冇睇中醫搞呢粒瘤呀?

複式洋房

tabo.ng 發表於 18-6-15 09:21
回覆 jessytang 的帖子

我都有2粒, 1粒比較都幾大.希望佢唔好長大. BB爭羸佢,令到佢消失就最好BTW,你地有 ...

冇,中醫有咩搞

複式洋房

jessytang 發表於 18-6-15 15:13
冇,中醫有咩搞未有B前,聽過中醫同針炙都可以醫婦科病

首頁

尾頁

跳至