時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我睇報紙影到,馬雲用手機支付買報紙,佢部手機好似係APPLE,佢都幾多元化

呀。

esmehouse    發表於 18-5-28 11:40
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我有用wechat pay呀,亦有用支付寳,不過我就唔夠胆連接銀行、信用咭喇,

可能我年紀大,心血少,唔想咁多担憂喇,我認我落後架。唯有乖乖去7仔入錢

算喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

frombetter 發表於 18-5-27 14:39
我認為呢類言論非常之小學雞。

報紙咁影到,其實都幾有趣架。 馬雲公司回應,馬生仲有用信用咭等簽賬找數添,佢地話呢D係各人既自由,馬

生都有自由揀選佢自己認為/覺得方便/合適既方法去消費。

咁我又覺得佢地回應得好喎,好得體吖。
總之,各人有各人既選擇權利,各人有各人既自由。

首頁

尾頁

跳至