親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一天
下午酒店check in後到饗食天堂食自助晚餐(NT$798),款式很多亦很新鮮,不過就唔係豪華版,海鮮只有蝦,螺,蜆,青口。用左jm教既visa 秘書服務訂位,好方便

第二天
食完早餐出發去兒童新樂園(有BB車租),呢度户外有小朋友機動遊戲,續様遊戲收費NT$30,我兩個小朋友玩左旋轉木馬,摩天輪,茶杯,室內就好似冒險樂園咁,不過平好多,每次大約NT$30-40,仲有室內playroom(free) 有波波池,滑梯等,想知多啲可以download佢個app。夜晚就去士林夜市。

第三天
早餐後去動物園
有BB車可以租,一去到就坐園內車到山頂,再邊睇動物邊落山。

下午五點約左去一間叫Hi Sugar既日式可麗餅店俾小朋友體驗做小店長,呢個行程個人覺得好特別,因為佢係一間真正既店,每日有兩個時段特登俾小朋友去做小店長。收費係NT$200包一條牛仔布圍裙,一個名牌,做一個可麗餅同一杯飲品(食物另外收費)個店長姐姐會同小朋友一齊落order收錢整食物,當然媽媽就係顧客啦整完仲有證書,佢間舖頭仔細細間,不過幅牆好似backdrop咁,影相效果唔錯,小朋友有得玩又有得食,好開心。店長姐姐好好人好有心機教小朋友,佢話第一次有台灣以外既人去參加。
有興趣可以去facebook search “HiSugar : 嗨糖 日式可麗餅&棉花糖紅茶”

夜晚就去西門町。

Cheuk2012    發表於 18-5-30 23:43

大宅

LittlePanMama 發表於 18-5-27 15:45
第一天
下午酒店check in後到饗食天堂食自助晚餐(NT$798),款式很多亦很新鮮,不過就唔係豪華版,海鮮只有蝦 ...

第四天
包車去九份十份
九份老街有間賣蝦餅(即場整)都幾好食
小朋友第一次放天燈好開心,係咁畫公仔回程又去饗食天堂食自助餐

第五天
酒店check out 後去附近的洪師父牛肉麵,朋友同司機都推介呢間,話冇咁多人又好吃,試完原來真係好好食,台灣食咁多餐,呢餐最好味,NT$280一碗牛三寶,有牛(emoji),牛根,牛肚,最正係啲湯食完就去機場,今程免費upgrade左做business class,濶落少少

男爵府

LittlePanMama 發表於 18-5-27 15:45
第一天
下午酒店check in後到饗食天堂食自助晚餐(NT$798),款式很多亦很新鮮,不過就唔係豪華版,海鮮只有蝦 ...

兒童新樂園是好玩的地方,夏天去,實在太熱。
去動物園可以搭貓空纜車,超值!

Cheuk2012    發表於 18-5-30 23:43

伯爵府

tammykam01 發表於 18-5-27 17:38
兒童新樂園是好玩的地方,夏天去,實在太熱。
去動物園可以搭貓空纜車,超值!

好像幾好玩
9 歲仔而啱玩嗎?

男爵府

siufcat 發表於 18-5-28 08:24
好像幾好玩
9 歲仔而啱玩嗎?

都ok, 我囝囝當時6歲。

wcpcelia    發表於 18-5-29 15:37

伯爵府

tammykam01 發表於 18-5-28 08:29
都ok, 我囝囝當時6歲。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

Thanks for sharing

琥珀宮

回覆 LittlePanMama 的帖子

多謝分享

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

請問Hisugar點樣匯款?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

Fishqqma 發表於 18-5-31 11:37
請問Hisugar點樣匯款?
你係FB聯絡佢地先,我都約左,佢俾我到時先俾錢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Winyi 發表於 18-5-31 13:06
你係FB聯絡佢地先,我都約左,佢俾我到時先俾錢

你幾時去?我見預約到6月中,但我7月中先去。

男爵府

我係6月中去,但唔係15/6,所以問佢會唔會有其他日子,店方都好好人,佢地安排左另一個期俾我

大宅

LittlePanMama 發表於 18-5-27 15:46
第四天
包車去九份十份
九份老街有間賣蝦餅(即場整)都幾好食

你好,想請問有冇包車司機介紹呢謝謝你

大宅

Winyi 發表於 18-5-31 15:52
我係6月中去,但唔係15/6,所以問佢會唔會有其他日子,店方都好好人,佢地安排左另一個期俾我 ...

佢地好好人,都係特別安排時間俾我,報名費都係到時先俾

男爵府

LittlePanMama 發表於 18-6-3 16:27
佢地好好人,都係特別安排時間俾我,報名費都係到時先俾
真係,我同C6講時佢都

大宅

第一天
你地住邊間酒店?

大宅

conip 發表於 18-6-4 12:30
你地住邊間酒店?

我住和逸民生館,呢間酒店我大力推介!

房算大,小朋友可以有少少活動空間
床大,八呎床,一家四口好夠位
浴室都大,幫小朋友沖涼唔會逼
最重要係夠光猛,算好乾淨
有提供蒸奶樽器,床圍,BB浴盆,BB床

早餐唔算好多選擇,不過都有粥,有包,
有面,有水果,沙律,仲有飯

酒店對面有7-11,family mart, 後面有好好
食既牛肉麵

都算近地鐵(行天宮站)

*酒店lounge 提供免費飲品至晚上11點

大宅

Winyi 發表於 18-6-4 10:30
真係,我同C6講時佢都

我62(同我地一齊去)都話個店長好有心機教小朋友

大宅

LittlePanMama 發表於 18-6-5 13:06
我住和逸民生館,呢間酒店我大力推介!

房算大,小朋友可以有少少活動空間

逸民生館呢間酒店你點book ? 因為我見agoda比哂吾同日子都係甘話full 哂

大宅

JOYCEWONG15 發表於 18-6-7 01:36
逸民生館呢間酒店你點book ? 因為我見agoda比哂吾同日子都係甘話full 哂

我check過幾個網上訂酒店平台,永安app係最抵!

今次我機票酒店都係永安app訂

首頁

尾頁

跳至