你地張床褥幾耐會換一次

Vinymqq
|
认前娘家屋企張床褥真係由小學瞓到中學,但而家個個都話衛生問題定係推銷手法,最好要5年換一次,其實無變形同爛真係唔想換,一黎驚換左瞓唔慣,二黎又好似唔太環保咁,大家會幾耐先換一次床褥架?而家張床褥由搬屋已經瞓左差唔多5年啦,換唔換好呢?
ian723
|
Vinymqq 發表於 18-5-28 07:15
认前娘家屋企張床褥真係由小學瞓到中學,但而家個個都話衛生問題定係推銷手法,最好要5年換一次,其實無變 ...

我結婚時買果張一面係棕櫚

床褥,大概第十年可能棕櫚

老化,有棕色粉狀物跌出來。

而家呢張係第二張,海馬

$3XXX,原來都成十年。

無事無幹無必要換。
ChloeMa
|
十幾年,到最近裝修先換
HLDMaMa
|
ian723 發表於 18-5-28 07:34
我結婚時買果張一面係棕櫚

床褥,大概第十年可能棕櫚

我之前嗰張用咗18年,吾係装修都吾换。
baby_yee
|
我之前個張都十年, 搬屋先換
Poyau
|
认前娘家屋企張床褥真係由小學瞓到中學,但而家個個都話衛生問題定係推銷手法,最好要5年換一次,其實無變 ...

無穿無爛 多年無換
kyliema2006
|
而家嗰張瞓左廿幾年,無變型,仲好好瞓。不過下年搬屋就會換。
kitbebe
|
廿年換一次,成為萬蚊張耐用d!
JD930
|
Poyau 發表於 18-5-28 10:19
無穿無爛 多年無換

donuthk
|
我以前果張用佐十幾年先換
wuwucancan
|
舊果張用左25年…舊年廿五周年終於換左
節瓜bb
|
無穿無爛,所以無換。
如果衛生問題咪多d用塵瞞機吸下,而且有床單架嘛,床單換密d咪得囉。
淘寶
|

我娘家個張小六到上年 唔係裝修都唔換
tsung
|
JD930 發表於 18-5-28 12:18

horsepant
|
wuwucancan 發表於 18-5-28 12:42
舊果張用左25年…舊年廿五周年終於換左
我多你2年, 未來2-3年都會繼續用, 係海馬, 真係幾"come"用....
JoanC
|
HLDMaMa 發表於 18-5-28 07:45
我之前嗰張用咗18年,吾係装修都吾换。

sure la,無端端換,一來唔平,二來唔係間間會幫手掉舊床褥,點搞呀!
ng
|
大人~約10年,小朋友~3/4年
bufferzone
|
我搬屋先至換,換都係因為想試新嘢

之前果張用左14年
c9c99
|
十幾年喇,重瞓緊
wuwucancan
|
horsepant 發表於 18-5-28 12:55
我多你2年, 未來2-3年都會繼續用, 係海馬, 真係幾"come"用....

我用開雅蘭,而家轉澳美C