心聲留言

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

luv__hccc 發表於 18-6-4 03:06
激死我, 打左兩次都自動彈app
見到大家留言, 唔好嗌交, 點解會reject請工人, 其實99行得走得, 可以自己煮飯 ...

其實一個工人湊你兩個細,你奶奶都仲要幫手睇下個工人,你仲想其他人夾錢,你真係覺得無問題?

侯爵府

我愛Corina 發表於 18-6-4 18:56
其實一個工人湊你兩個細,你奶奶都仲要幫手睇下個工人,你仲想其他人夾錢,你真係覺得無問題?
...

係,樓主係用家,工人資出應該由樓主全權負責,有咩理由要其他人夾$ ,好奇怪思維

男爵府

回覆樓主

你地誤會哂,係請個工人全權照顧佢媽,我自己產後會quit負責兩個細

男爵府

luv__hccc 發表於 18-6-4 21:39
你地誤會哂,係請個工人全權照顧佢媽,我自己產後會quit負責兩個細

我係其他家庭成員都會咁講只係夾錢只可以照顧我阿媽,唔可以請個工人幫你手湊BB⋯屋企請左個工人難保你叫左去做湊BB既工作,好難令其他成員相信個工人係專心照顧佢地阿媽!如果好似其他成員口中講你要人地阿媽幫你湊女攪到身體差左,請工人既費用應該你兩公婆一力承擔。

侯爵府

畀面勳章

luv__hccc 發表於 18-6-4 21:39

你地一家住99屋企,請工人無理由叫其他人夾錢喎,你地自己比哂好合理,我又唔信個工人唔洗做下家務唔洗睇下你D小朋友喎。而且坦白,你地都係冇能力搬出去先痴99住姐,租都慳好多啦,99仲一直幫你湊小朋友,現在身體有事,你地同住請個工人照顧佢都好應該,除非你地一家自己搬出去,咁99請工人就應該所有人夾$。

瑪瑙宮

你話 99 行得走得可以煮飯, 咁重請工人黎做咩? 只照顧 99 更唔明點為之只照顧 99, 第時个工人負責洗兩个人衫? 買兩个人餸煮兩个人飯洗兩人碗? 咁清潔邊個做? 廁所共用, 廚房共用, 地板共用, 唔通你會幫工人做清洁, 咪又係叫工人做.

男爵府

回覆樓主

多謝各位,所有問題已解決

首頁

尾頁

跳至