大陸wechat pay

Rubik
|
想問而家係咪唔可以揾人轉錢黎開通大陸wechat錢包喇?我見佢呢度又冇寫,剩係話轉賬就得

因為揾人轉要托上托,唔得就唔想麻煩人

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ddkaka
|
Rubik 發表於 18-5-29 16:46
想問而家係咪唔可以揾人轉錢黎開通大陸wechat錢包喇?我見佢呢度又冇寫,剩係話轉賬就得

因為揾人轉要托上 ...

有人話得有人話唔得,我前兩個月同四個朋友用香港信用卡開通到大陸錢包,上個月同一個朋友就開唔到,所以要試下先知
oran04
|
方法一樣,但都要綁卡實名
Rubik
|
oran04 發表於 18-5-29 17:26
方法一樣,但都要綁卡實名

即係就算有人轉賬,都需要大陸銀行卡綁定 對嗎?
cattz288
|
Rubik 發表於 18-5-29 17:27
即係就算有人轉賬,都需要大陸銀行卡綁定 對嗎?

早兩日有人話用master card先可以開到! visa唔得! 你可以試試
Rubik
|
cattz288 發表於 18-5-29 17:30
早兩日有人話用master card先可以開到! visa唔得! 你可以試試

有冇link睇,試咗綁張master,但都冇得轉地區,thx
cattz288
|
Rubik 發表於 18-5-29 17:35
有冇link睇,試咗綁張master,但都冇得轉地區,thx

右上角轉地區

Rubik
|
cattz288 發表於 18-5-29 17:37
右上角轉地區

應該冇咗lu

cattz288
|
Rubik 發表於 18-5-29 17:39
應該冇咗lu

你叫人轉左1人仔比你, 再挷master card試下
ddkaka
|
Rubik 發表於 18-5-29 17:35

綁信用卡試下開唔開通到大陸錢包,如果唔得但又想返大陸用手機支付,咁就為有開大陸支付寶,乜都唔駛綁,做認證後就用得
Rubik
|
ddkaka 發表於 18-5-29 18:19
綁信用卡試下開唔開通到大陸錢包,如果唔得但又想返大陸用手機支付,咁就為有開大陸支付寶,乜都唔駛綁, ...

thx!咁唯有用支付寶
Poyau
|
Rubik 發表於 18-5-29 18:37
thx!咁唯有用支付寶

只有咁
bianbb
|
你可以搵朋友轉一蚊落嚟,但係你一定要有大陸嘅銀行咭做開通你先至可以有大陸地區嘅錢包。啱啱前幾日做左
bianbb
|
Rubik 發表於 18-5-29 17:39
應該冇咗lu

你係要綁定左大陸銀行咭佢先至會有嗰個轉地區出嚟
|
ddkaka 發表於 18-5-29 17:14
有人話得有人話唔得,我前兩個月同四個朋友用香港信用卡開通到大陸錢包,上個月同一個朋友就開唔到,所以 ...

我有d 覺得某d 香港銀行卡得,有d 銀行卡唔得
我都係幫fd 整過,有人得有人唔得
Rubik
|
ddkaka 發表於 18-5-29 18:19
綁信用卡試下開唔開通到大陸錢包,如果唔得但又想返大陸用手機支付,咁就為有開大陸支付寶,乜都唔駛綁, ...

支付寶做唔到丫,我個支付寶係好早期一有淘寶嗰時開,嗰時已經上載咗香港身分證,所以係用英文名做account,啱啱upload張回鄉證話同個名唔一致
ddkaka
|
Rubik 發表於 18-5-30 07:51
支付寶做唔到丫,我個支付寶係好早期一有淘寶嗰時開,嗰時已經上載咗香港身分證,所以係用英文名做account ...

睇下有冇得改番中文名(要跟回鄉證一樣)
CathyChan1126
|
支付寶做唔到丫,我個支付寶係好早期一有淘寶嗰時開,嗰時已經上載咗香港身分證,所以係用英文名做account ...

你可以改呀,
同返支付寶客服果邊邊講
要找在線客服
因為我上次試過
搞左我好耐
cattz288
|

支付寶好複雜! 家陣我支付寶(中)有兩個ac,
Rubik
|
CathyChan1126 發表於 18-5-30 08:31

你可以改呀,

揾咗客服啦,要等一日,thx