胎動厲害 非常擔心

yysyy
|
本人依家24週, 胎動非常厲害無論日與夜, 請問有冇媽媽是這樣, 我害怕是過度活躍症, 連子宮都抽畜埋
paradise06
|
yysyy 發表於 18-5-29 17:36
本人依家24週, 胎動非常厲害無論日與夜, 請問有冇媽媽是這樣, 我害怕是過度活躍症, 連子宮都抽畜埋 ...

我個個都係咁日夜都不停郁..好似唔洗休息抖下咁....我20週已經係咁 而家剛23w半夜一起完身佢就郁...郁完一個回合..我就清醒左7成,仲感覺到佢愈黎愈好力

RubyYu07
|
胎動太頻繁,醫學上就擔心有臍帶繞頸的情況。建議去照個安心
gigi^^
|
本人依家24週, 胎動非常厲害無論日與夜, 請問有冇媽媽是這樣, 我害怕是過度活躍症, 連子宮都抽畜埋 ...

我都係胎動好密 而家29w 但綱上話郁好過唔郁 而家係最活躍嘅時間
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-5-29 20:13
胎動太頻繁,醫學上就擔心有臍帶繞頸的情況。建議去照個安心

好似我同事都咁講,都係去照下安心D
肥肥catcat
|
好矛盾,唔郁又會擔心
siuting91
|
媽媽冷靜 郁一定好過唔郁
上網睇係發現bb唔郁 甚至幾日唔郁再去照就發現bb停了心跳
而加係bb最活躍時期呢
birdisfreedom
|
問過醫生,佢地話郁得多係好
pussykat
|
婦產科黃濤醫生專業解答:
(資料來源:Pregnantmama)

黃醫生見到唔好打我

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
常綠葉
|
pussykat 發表於 18-5-29 23:26
婦產科黃濤醫生專業解答:
(資料來源:Pregnantmama)

係囉,醫生話每個BB唔同。如果佢一開始已經係郁得多,突然有一日唔郁,咁就需要去睇醫生。重話正常郁得多係好事。
hkbusfan
|
回覆 yysyy 的帖子

之前聽過產科醫生話 an active baby is a healthy baby
Alicelau111
|
我33周幾,BB好鐘意郁,我會同佢講下野,佢有時候會乖d郁得少d
haha748494
|
但求安心,去睇醫生,照下。
hamsterma
|

我個陣俾個b踢到一晚無訓
0319ryi
|
hamsterma 發表於 18-5-30 18:04
我個陣俾個b踢到一晚無訓

遲下仲郁得大力!
babeking
|

我個係babyboy由十八週開始胎動 bb由朝到晚都好似打拳 後期我用韻律泳黎形容佢胎動
另外我個朋友個bb係女仔 所以佢胎動就好斯文
高秀蘋
|

放心,你bb一定好大問題,因為有報應,媽媽係隔離個post太過口臭,連人地老婆過身都要留言質疑人地
Kkk1126
|
胎動感覺奌呀?
ChanChanAgnes
|
高秀蘋 發表於 18-9-2 14:52
放心,你bb一定好大問題,因為有報應,媽媽係隔離個post太過口臭,連人地老婆過身都要留言質疑人地 :censu ...

睇返樓主其他回覆,原來真係幾惡毒。
bchuma
|

24週係好活躍,如果唔放心。可以去醫院睇睇。