慳水方法

minniemouse
|
水塘無水,你有無用少啲水呀?我不嬲都有,你有咩方法?
我就會用最後一次嘅洗菜水用嚟洗第碗。
crystal媽咪
|
minniemouse 發表於 18-5-29 20:12
水塘無水,你有無用少啲水呀?我不嬲都有,你有咩方法?
我就會用最後一次嘅洗菜水用嚟洗第碗。
...

x2
洗完菜啲水用嚟洗碗
我出街自備水,飲淨啲水會拎返屋企淋花用
tingtingfung415
|
我需要向你地學習先得! 我會沖涼沖快D, 唔會開住係咪流
c6t6m6
|

日日吹個女快快沖涼,唔比玩水慳唔小

bobo_2014    發表於 18-5-29 23:52
轉運
|
企缸沖涼時,放個吉盤仔喺身附近,當然要好似我咁四平八穩嘅人先啦,當花酒沖身時,污水會流入盤內,我會攞黎沖厠所
維仔媽媽
|
我想搵個出水好似花灑的水嚨頭裝在洗手盆的水喉,可以較細啲水,暫時未搵到啱尺寸。
儲滿一機衫先洗。
要提小朋友沖涼快些小。
minniemouse
|
crystal媽咪 發表於 18-5-29 20:35
x2
洗完菜啲水用嚟洗碗
我出街自備水,飲淨啲水會拎返屋企淋花用

我聽過話唔好用煮過嘅水淋花,因為無哂氧氣。
ar_mak
|
我會長期開抽濕機,收集空氣中既水,然後要黎洗菜,之後洗碗,再拖地,然後再煲番滾d水,就有水蒸氣,拿拿聲再拎部抽濕機出黎吸水。。。
crystal媽咪
|
minniemouse 發表於 18-5-29 20:47
我聽過話唔好用煮過嘅水淋花,因為無哂氧氣。

係?
我又冇留意喎。
因為啲植物繼續有生長。
謝謝告知☺
ar_mak
|
兩日沖一次涼!
andyman    發表於 18-5-29 21:12
minniemouse
|

朝早洗杯水留番嚟抹地
tsung
|
ar_mak 發表於 18-5-29 20:51
兩日沖一次涼!

minniemouse
|
tsung 發表於 18-5-29 20:54

係你先啋佢
終極熊貓
|
ar_mak 發表於 18-5-29 20:49
我會長期開抽濕機,收集空氣中既水,然後要黎洗菜,之後洗碗,再拖地,然後再煲番滾d水,就有水蒸氣,拿拿 ...

好曲喎。。。
bbyou
|
我會長期開抽濕機,收集空氣中既水,然後要黎洗菜,之後洗碗,再拖地,然後再煲番滾d水,就有水蒸氣,拿拿 ...

千祈吾好!
tsung
|
minniemouse 發表於 18-5-29 20:55
係你先啋佢

收到
CharisW
|

Poyau
|
tsung 發表於 18-5-29 21:07
收到

bb2
|
轉運 發表於 18-5-29 20:43
企缸沖涼時,放個吉盤仔喺身附近,當然要好似我咁四平八穩嘅人先啦,當花酒沖身時,污水會流入盤內 ...

沖厕所咸水喎,整乜鬼搞到沖涼都咁大陣仗 by the way,呢招我都用過,就係無厕所水果時
KK20010609
|