淘寶深圳提貨

大家姐萍
|
請問係唔係可以訂淘寶,寄到深圳倉,自己去攞貨加?
candywong2010
|
大家姐萍 發表於 18-5-30 08:27

有D快遞公司有代收服務
seaheart88
|

都有嘅。。。但係限時限刻可能係收貨後三日之內就要去攞貨。。。對我來講就時間好難控制囉。。。我寧願佢暈咗落香港自己去到取
donuthk
|
可以呀,自己上深圳拎應該仲平d?
ryan_mami
|

自己攞返香港?
chowqv
|
我用開既集運,寄落黎香港,仲平過我搭車去深圳。
wcpcelia    發表於 18-5-30 12:02
大家姐萍
|
donuthk 發表於 18-5-30 10:52
可以呀,自己上深圳拎應該仲平d?

可唔可以俾個集運名我呀,因為d野好急,趕住要,佢地唔肯直接送香港
大家姐萍
|
chowqv 發表於 18-5-30 10:58

唔係平貴既問題,係有d野趕住要,所以想直接寄到深圳。
famhappy
|
回覆 大家姐萍 的帖子

我之前用過東帆集運佢羅湖同福田口岸附件都有代收服務
mandy952
|

而家d私集都好快
lyh80115
|
大家姐萍 發表於 18-5-30 11:39
唔係平貴既問題,係有d野趕住要,所以想直接寄到深圳。

近關口都收費,除咗東帆,我同事經常用呢間,近羅湖香格里拉酒店。

另外樓主買啲乜?京東自營有的話,佢送國内係最神速。
m.jd.com

【罗湖口岸快递代收代寄服务点 香港淘宝集运 深南集运深圳自取代购】http://m.tb.cn/h.WAAJdxR 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息€FCPA0EkuiS0€后打开(emoji)淘宝(emoji)[来自超级会员的分享]
felicesmile
|
順豐羅湖有自提點, 你上大陸順豐官網 check.
tsung
|
chowqv 發表於 18-5-30 10:58

Poyau
|
tsung 發表於 18-5-30 12:38

Jasmine-4711
|

你如住市區,來回車費可能貴過去家附近自提点攞,仲要托回家,又花時間。我用人仔40運左7kg去家附件,用購物車碌回家.
alicemic
|
今日幫人淘咗21kgs物品都係210港紙運費,大熱天時上上落落時間車費都唔止啦!
大家姐萍
|
alicemic 發表於 18-5-30 17:00
今日幫人淘咗21kgs物品都係210港紙運費,大熱天時上上落落時間車費都唔止啦!
...

唔係因為價錢既問題呀。係因為d野好急住要,間店又唔可以直接寄香港,趕住接老人家出院,俾佢用既輪椅,拐杖。
alicemic
|
大家姐萍 發表於 18-5-30 17:18
唔係因為價錢既問題呀。係因為d野好急住要,間店又唔可以直接寄香港,趕住接老人家出院,俾佢用既輪椅,拐 ...

可以叫佢寄深圳再用集運喎!如果你唔熟路去到周圍搵咪又要時間。
大家姐萍
|
alicemic 發表於 18-5-30 17:22
可以叫佢寄深圳再用集運喎!如果你唔熟路去到周圍搵咪又要時間。

集運要等呀,我朋友趕唔切.佢應該會係香港買
alicemic
|
大家姐萍 發表於 18-5-30 17:24
集運要等呀,我朋友趕唔切.佢應該會係香港買

而家香港都好多國產輪椅賣, 可能貴少少但即買即有,點都快過淘返嚟