潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位好,小弟人生第一次想買個好少少既銀包諗住長用最少5年以上,那個牌子會比較耐用?同埋唔會咁易花,甩色變色咁,而銀包一定係短款,同埋最好可以收藏到8-10張卡左右,銀包摺埋後可以摺得埋,唔想厚得濟會半開狀態咁,大家有冇咩款式可以介紹下,bugget3000-4500左右,第一次買銀包唔想中伏,多謝大家意見🙏
Ps:同埋如果買去邊到買比較好,有咩網站,專門店係保證正版而價錢又比較抵買,問題比較多,新手各位唔好介意

複式洋房

Tonynmk 發表於 18-5-30 13:15
各位好,小弟人生第一次想買個好少少既銀包諗住長用最少5年以上,那個牌子會比較耐用?同埋唔會咁易花,甩 ...

個人較喜歡lv , 非常㯲用, 我 d lv 大部分都10年以上, 最近才買新, 今次預計用7-8年

男爵府

回覆樓主

BV好易殘,未必用到5年。(又或者我個人比較粗魯吧!)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

㯲用LV

大宅

回覆樓主

想用到五年以上就要揀 LV
或者 Prada 都好耐用。

男爵府

回覆樓主

LV是好襟用的,我個用近10年都未爛
我老公個BV用左7-8年仲係好新淨,d皮仲光澤在
推介用BV

大宅

回覆樓主

Lv最襟。我媽嗰個用咗十年以上,仲好新淨。但你個budget好似少咗D囉

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

北寄貝 發表於 18-5-30 13:34
BV好易殘,未必用到5年。(又或者我個人比較粗魯吧!)

複式洋房

感謝各位解答,照各位所講其實兩款都好耐用,但lv會比bv更耐用,請問各位買兩款牌子銀包會推介去邊到買會比較好呢?再次感謝大家解答,其實5000內都可以接受既,用到好多年而仲可以好新淨真係值回票價

侯爵府

回覆樓主

LV is long lasting

子爵府

回覆樓主

LV 一定要去專門店!呢款都幾好!如果唔鐘意Damier 可以買新呢款Monogram不過成日都冇貨! 價錢同內格一樣$3650!重可以自己揀顏色放你嘅initial(hot stamping)for free ! 好似最後幅圖咁!你去LV 到睇吓問吓SA嘅意見la!

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

一定係LV,唔會再買BV銀包,袋還可以。

複式洋房

多謝咁多位意見,lv 3650真係幾抵玩,而且有8卡位,格仔款我都幾鍾意,如果有純色會更好,感謝各位無私的分享,其實兩個牌子我仲心大心細緊

大宅

sharon26788 發表於 18-5-30 20:04
一定係LV,唔會再買BV銀包,袋還可以。

X2! 之前用過BV, 好快殘

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Tonynmk 發表於 18-5-30 21:22
多謝咁多位意見,lv 3650真係幾抵玩,而且有8卡位,格仔款我都幾鍾意,如果有純色會更好,感謝各位無私的分 ...

有純黑色,我老公都用緊。

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我較喜歡lv , 非常㯲用

別墅

LV 啦...
Prada都好耐用...
麻麻地bv

伯爵府

回覆樓主:

Lv 襟到你想掉左佢
我有兩個用左almost 20 yrs仲仍用得無爛

反而bv就差d
你買硬皮果隻可能用得耐d
軟皮(lambskin may be) 就唔得
我用左1個月
佢角位都好似已經披披地

伯爵府

回覆樓主:

Lv你唔好買monogram
你買淨色果d 皮
襟到一個點

我從來都係shop買
Just take a look online first, they got many

https://hk.louisvuitton.com/zht-hk/products/slender-wallet-taiga-nvprod700010v

複式洋房

回覆 rachel0316 的帖子

Taiga皮最好嗎?

首頁

尾頁

跳至