懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

kaikai620 發表於 18-6-1 23:12
大家,多謝你地陪我過渡了呢幾日時間,我今日做了引產,耗盡成身體力去生一個5月大bb,還要目到既係心跳停 ...

支持你!你已經盡左努力,好叻女!最緊要調理好身體啊,會生個肥肥白白既bb 嫁!

複式洋房

回覆樓主

聽到都心痛,我自己試過兩次miscarriage。
你而家咩都唔好諗,用未來一兩個月休養好身體,唔好令家人擔心你(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

樓主保重呀!係好心痛,但你要堅強,小天使會再來的! 身邊有好老公同家人支持你!
突如其來的打擊係好難接受的。我bb喺2X週突然出世的。

男爵府

回覆樓主:

我懷孕21週照結構羊水好小AFI 4.1,另外bb左腎唔見左只有水囊,只有一個看似功能正常既右邊腎,我都唔知點解會突然無羊水又無左邊腎,明明3個月做nifty仲一切正常,轉介番公立follow,醫生只係建議抽羊水測驗,睇下BB有無DNA問題或受巨細胞病毒感染過,醫生話我羊水小,流產風險高好多,睇超聲波係唔知右邊腎有無功能,佢地不斷游說我做抽羊水檢查及24週前要下決定,我最後無做到抽羊水測試,我好驚BB會流產,我決定係24週前比個機會BB,每日飲大量水同埋訓低休息,到23w6d檢查bb胎水合格番喇,羊水有增加即證明佢右邊腎有功能,最終我順利生左佢出泥,我明白個種決定bb生死既感覺,我都差一點要親手送走個BB,真的很痛心

大宅

kissapplegirl 發表於 18-6-2 18:32
我懷孕21週照結構羊水好小AFI 4.1,另外bb左腎唔見左只有水囊,只有一個看似功能正常既右邊腎,我都唔知點解會 ...

我個女都係單腎…可否交流下

大宅

kaikai620 發表於 18-6-1 23:12
大家,多謝你地陪我過渡了呢幾日時間,我今日做了引產,耗盡成身體力去生一個5月大bb,還要目到既係心跳停 ...

要加油,養好身體坐小月,健康BB好快返嚟

首頁

尾頁

跳至