懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 宝宝爸爸 的帖子

我都系41歲,相隔八年第三胎,e生建議既檢查做足lo,糖氏呀⋯⋯所有檢查系尖沙咀做,都唔記得做佐咩啦~~
反正e生叫的乖乖做曬⋯⋯
不過41歲,真系累好多好多,有時反一轉深圳公司反來,累到飯都食唔落,多啲體諒下個老婆low~~~

複式洋房

maymay.choi 發表於 18-6-22 07:50
回覆 宝宝爸爸 的帖子

我都系41歲,相隔八年第三胎,e生建議既檢查做足lo,糖氏呀⋯⋯所有檢查系尖沙咀做, ...

佢自從有咗之後都好累, 日日都想瞓。 佢而家喉嚨有幾聲咳同成日有探我都唔知點算。。。。 我上網睇人哋話最好用鹽水, 你哋有冇試過這種情況?

別墅

宝宝爸爸 發表於 18-6-22 08:50
佢自從有咗之後都好累, 日日都想瞓。 佢而家喉嚨有幾聲咳同成日有探我都唔知點算。。。。 我上網睇人哋話 ...

眼瞓就去瞓唔使怕, 我初初有左時
倦到九點就去瞓~

我10 week時都曾經重感冒,
用濃鹽水瀬囗,飲維多c同食奇異果
會有幫助,如果太嚴重都係去睇醫生,
醫生會識得開孕婦可以食嘅藥
唔會有影響

叫你太太出入都帶條圍巾係身呀!
我出入冷氣地方有少少凍
都即刻披住,touchwood都無再病過

你真係一個好體貼嘅丈夫
為太太問咁多
真係使擔心放鬆心情

只要做足檢查無問題
我43歲,今日都20周啦

複式洋房

chungcharity 發表於 18-6-23 07:19
眼瞓就去瞓唔使怕, 我初初有左時
倦到九點就去瞓~

只有你們覺得我體貼, 佢日日都話我囉嗦. 因為我同佢都要返工, 所以我成日提佢食藥然後佢就覺得我煩.....

複式洋房

宝宝爸爸 發表於 18-6-23 11:28
只有你們覺得我體貼, 佢日日都話我囉嗦. 因為我同佢都要返工, 所以我成日提佢食藥然後佢就覺得我煩.....
...

因為你既關心或會成為佢既壓力,關心可以係行動上,例如主動做家務,按摩下,唔使成日問住。

複式洋房

回覆樓主:

已經十七週了,醫生話bb好健康,下一次就做結構了,請問你地找邊個醫生做結構? 謝謝你們一直嘅關心同幫助!

伯爵府

宝宝爸爸 發表於 18-7-28 17:38
已經十七週了,醫生話bb好健康,下一次就做結構了,請問你地找邊個醫生做結構? 謝謝你們一直嘅關心同幫助 ...

我11週多時book了謝喜兒20週時照,1800蚊包1張2R相、DVD和報告隨後一星期內平郵畀你,佢算抵照,因佢係母胎學資格嘅醫生,普通婦產科醫生係未夠資格幫人照結構,你咁遲book可能好難搵醫生照,有都可能好貴。

首頁

尾頁

跳至