懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

KiKicck 發表於 18-5-31 11:01
咦,我飲好多水,所以人人都話我個肚好大,而家4個半月,已經好似5個幾月咁,唔知關唔關事昵
...

相反我飲好少水
同肚腩冇咩分別

複式洋房

回覆樓主:

咁我係咪應該飲多啲水呢

複式洋房

eriching 發表於 18-5-31 11:04
相反我飲好少水
同肚腩冇咩分別

我就好懷疑我個肚咁大係我d肥肉定係bb

別墅

回覆樓主

我14週,不過近幾日流啡,之前都有很多黃色分泌物,2-3小時要換護墊,未pregnancy 之前,也有很幾多分泌,不過有咗就更多,見到隔離jm個post也很擔心

別墅

回覆樓主

我都有d擔心,我又唔覺有嘢流,但成日護墊都濕唔通係汗?好多問號

別墅

回覆樓主

我12w後都多左奶白/黃分泌 但唔係好稀 我唸係正常卦

洋房

回覆樓主

有左之後我都有好多分泌,奶黃色,見到隔離jm個post也很擔心

伯爵府

sizzlers 發表於 18-5-30 23:52
隔離post 睇到有jm 嘅羊水問題,但唔好意思繼續喺佢個post 問,所以開另一個post 大家交流下。

請問大家嘅 ...

我第一胎時無乜分泌,大致好乾爽。
第二胎就成日都好多分泌,成日懷疑係咪滲羊水,但產檢一直話羊水量正常,BB都足月出世。
2胎都無中B鏈球菌。

大宅

wynnlitheboo 發表於 18-5-31 08:27
下體勁痕,又勁多黃色分泌物,岩岩有第一次產檢,醫生話係念珠菌

我一位就走的同事教我
每次去廁所個陣都用d紙巾放係面
等d廁所水唔好彈番上黎
佢話第一胎無咁做就有念珠菌同早產(當然早產重有其他原因
第二胎就用左呢個方法就無中

所以我而家都用緊呢個方法

但唔好處係浪費紙巾
所以我係拎公司廁紙番屋企粗用

男爵府

回覆樓主

我20周,分泌仍然好多,早幾日產檢時同醫生講,即時檢查咗陰道,發現有念珠菌,醫生開咗塞藥,塞咗幾日真係冇晒之前似豆腐渣嘅分泌,jm 們如果有類似問題記得同醫生講呀

複式洋房

回覆樓主:

我第一胎果陣勁多分泌,不過就透明,但就量都幾勁,生完之後返健康院做抹片檢查check到有念珠菌,一直無理,因為無痕,今胎第2胎,分泌多左,黃黃地豆腐渣,但都係無痕,但就無第一胎咁勁分泌,可能關念珠菌事keep住有但就唔多囉

男爵府

sochu1209 發表於 18-7-23 19:06
我第一胎果陣勁多分泌,不過就透明,但就量都幾勁,生完之後返健康院做抹片檢查check到有念珠菌,一直無理 ...

我都無特別痕架,但分泌多。有時水狀,有時淡黃色豆腐渣,整到底底都有,忍唔住用護墊,又擔心護墊仲易有菌,之後驗完真係有念珠菌,塞咗藥就冇事喇

大宅

弊啦,我都有好多黃色分泌物,10週時因為痕所以發現係念珠菌,醫生開藥搽左就無痕,我仲以為好返晒,原來唔痕都可能仲有㗎,咁聽日睇醫生時要記得問下先得

伯爵府

sizzlers 發表於 18-5-30 23:52
隔離post 睇到有jm 嘅羊水問題,但唔好意思繼續喺佢個post 問,所以開另一個post 大家交流下。

請問大家嘅 ...

正常嘅,岩開始自己唔知都以為做乜嘢

首頁

尾頁

跳至