懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 WWWChun 的帖子

希望大家既BB都會健健康康

別墅

唔好緊張, 媽媽最緊要放鬆心情,開開心心期待BB!

雖然衣架都無咩實感,不過我有時都會摸下個肚肚,叫BB乖~癡實媽咪!要健健康康!

民房

回覆 shasha1010 的帖子

我都37,八年幾都無懷孕,之前都好擔心自己無得生!之前最擔心就係唐氏,宜家都驗埋
。宜家盡量令自己開心,令自己放鬆,得閒就同bb傾下計,聽下古典音樂,可以胎教令佢腦部發育好點,聰明點!有無媽媽可以俾點心得我?

民房

回覆 c.chloe 的帖子

你有無同佢聽音樂?你宜家幾個月?

別墅

c.chloe 發表於 18-7-20 11:30
唔好緊張, 媽媽最緊要放鬆心情,開開心心期待BB!

雖然衣架都無咩實感,不過我有時都會摸下個肚肚,叫BB乖~癡 ...

係呀, 我日日任何時候都會摸下個肚, 跟住叫下佢, 同佢講下野咁, 等佢無咁悶, 哈哈

複式洋房

回覆樓主

我都38,今次第一胎,而家5W+6。

大宅

Jessica.C124 發表於 18-5-31 14:30
高齡第一胎..好緊張, 唔知點解成日會擔心呢樣個樣...唉...大家心情如何

我都係呀Jessica 。。。今天都生日嘞
我只照到胎囊。
妳訓得,夠唔夠。。?我有失下眠,或訓唔熟。。希都夠長胎。

寶寶要加油長大呀!

別墅

回覆樓主:

其實我覺得高齡的媽媽先最偉大,因為證明左我地有好既基礎先可以,比到好既野比bb ,我都算高齡了 ,祝所有媽媽加油!

別墅

Jessicakyy 發表於 18-8-14 10:11
我都係呀Jessica 。。。今天都生日嘞
我只照到胎囊。
妳訓得,夠唔夠。。?我有失下 ...

我訓得都OK, 不過呢個星期阿B, 每晚定時定侯會篤下我個肚, 咁我都會同佢互動下, 哈

別墅

MOBEVI 發表於 18-7-20 16:23
我都38,今次第一胎,而家5W+6。

大家一齊加油呀...

別墅

AikoMok 發表於 18-8-14 11:20
其實我覺得高齡的媽媽先最偉大,因為證明左我地有好既基礎先可以,比到好既野比bb ,我都算高齡了 ...

最希望係阿B可以健康成長...咁就已經足夠

複式洋房

pear000 發表於 18-6-4 14:47
回覆 Jessica.C124 的帖子

我都42而家先係第一胎, 我只可以樣樣小心咋, 而家21W, 仲未感覺到胎動, 成日都 ...

我41有意外中左,請問妳是在私家生定政府生,政府的話,係咪一定要食阿士匹靈?私家又有冇高醫生推介?

複式洋房

猪媽媽 發表於 18-7-20 12:36
回覆 shasha1010 的帖子

我都37,八年幾都無懷孕,之前都好擔心自己無得生!之前最擔心就係唐氏,宜家都驗 ...

我都係37, 都係差不多八年都無懷孕呀,而家10w, 所以而家又開心又擔心呀

複式洋房

回覆樓主

希望大家嘅BB都健康成長呀(emoji)(emoji)

大宅

回覆 sandyiphk 的帖子

政府都叫我食阿士匹靈, 我第二次見政府時, 佢再次建議我食, 我上網睇左好多資料同問埋私定醫生, 最愛都有食, 而家31週幾, 啲血壓在有食藥情況下都90幾以上, 如果唔食可能真係會過100以上, 我最後揀左私家生, 下個月尾開刀喇

首頁

尾頁

跳至