母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

星期日發高燒,乳房好痛,心知不妙,第一次經歷乳線炎,斷斷續續燒左兩日,而架好番哂啦,但奶量跌左好多,原先都係岩岩夠bb飲,而架如果放假唔返工都勉強夠,返工就唔夠啦,本身追奶已經追得好辛苦,而架又跌左,好唔開心

複式洋房

回覆 rainecheung 的帖子

ME TOOOOO, 我又係乳線炎後奶量大跌 T.T追咗好耐先回復返少少, 仲要個胸之後成日都有舊野咁, 推又推唔走, 亞B啜又啜唔走.....
都唔知係咪仲未通返....

別墅

rainecheung 發表於 18-5-31 15:06
星期日發高燒,乳房好痛,心知不妙,第一次經歷乳線炎,斷斷續續燒左兩日,而架好番哂啦,但奶量跌左好多, ...

可以食 motherlove milk plus, 我追奶食過 work 呀!

複式洋房

JpAurora 發表於 18-6-11 17:07
可以食 motherlove milk plus, 我追奶食過 work 呀!

可以係邊度買呀?

民房

回覆樓主:

我之前都係乳線炎發燒入左醫院,奶量跌左一半,我現多飲水,定時泵奶及按摩乳房奶量開始增加,媽媽放鬆些奶量自然會慢慢回復。

洋房

回覆樓主

我上星期都發燒,而家兩邊加埋都唔夠丫b一餐(emoji)(emoji)‍♀️

大宅

回覆 rainecheung 的帖子

有時心情太緊張或者壓力太大都會有影響,雖然我冇呢個問題。但我身邊有個媽媽朋友之前都係咁,因為番工壓力大搞到奶量都變少。之後佢走左去揾香港催乳中心,係個度做左幾次按摩之後都有升番,之後靠自己埋身同埋護理,奶量都一直keep住有

別墅

rainecheung 發表於 18-6-16 18:50
可以係邊度買呀?

mama bb shop. 我追奶食過真係多啲。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊