大家用過咩方法去斑?

肥桃寶寶
|
隨著年紀愈黎愈大,
新陳代謝都慢落黎,
面上d黑色素都開始愈黎愈多。
面珠,鼻樑都出左一撻撻嘅斑...
本來諗左搽下遮瑕膏可以遮下啦,
點知而家愈黎愈深,
都唔知點算好啦…
wing_wing912
|
打斑囉,我覺得搽咩都冇用咁既
靚靚mona
|
肥桃寶寶 發表於 18-5-31 17:39
隨著年紀愈黎愈大,
新陳代謝都慢落黎,

以前都認為查美白精華會有幫助,但真心個句幫助不大,直至現在終於去做打斑,已做了五次,效果好好,至少現在可以查無色既防曬去街,唔需要再用粉底遮掩,之後再用美白精華及做好防曬應該會keep到一段長時間
winterjasmine
|
搞清楚你個d係咩色斑先,
唔同嘅斑有唔同嘅處理方法
Jennife826kkwok
|
隨著年紀愈黎愈大,
新陳代謝都慢落黎,
都係做幾次打斑,因為都幾work下不過平時一定要用多D抗斑既product
eehhmm
|
最後在網上查到,原來可以用牙膏美白。
sophialihk
|
隨著年紀愈黎愈大,
新陳代謝都慢落黎,

pico
肥桃寶寶
|
eehhmm 發表於 18-6-1 14:55
最後在網上查到,原來可以用牙膏美白。

偏方黎?
lok_cm
|
回覆 肥桃寶寶 的帖子

遮瑕膏不能去斑的, 只可以遮住皮膚上的斑。可以在市面買一些淡斑精華素, 防曬50。長期使用可以淡斑,還有睡眠都重要, 訓得多斑就會少及淡色, 而每日護理都是一樣, 但唔係你查左防曬, 太陽烈日當空,都要保護,

每天護理 : 市面買到防曬50是最佳的度數, 可以防到全日的, 早上如要出門前30分鐘, 要查定防曬霜
, 之後30分鐘才出門, 在太陽下要帶帽或遮, 因為紫外光都是比太陽最傷皮膚的, 到晚上最緊要的是先用化妝水抺走日間查過的防曬霜, 雖然你想己經吸收哂, 但是毛孔裡仍會有塞毛孔及毛塵在肌膚表面。用完化妝水抺一次面上及頸部, 才用洗面用品清洗一次, 拍返爽膚水, 再再查上淡斑精華素 (市面會有一些淡斑精華素,)
精華素比淡斑霜更有效去除頑固色斑,。查完淡斑精華後, 查返平時用開的晚霜便可, 每天早晚都要這樣做,

cmy421
|
我用緊隻精華有淡斑功能, 另外有隻健康飲品有美白功效, 有興趣可以了解下。。

https://api.whatsapp.com/send?phone=85296429913&text=了解更多
米魚
|
年紀大左就有機會出荷爾蒙斑
尤其生完Bb之後 出嘅機會就愈高
我身邊都有朋友打緊
出黎效果幾好
肥桃寶寶
|
Jennife826kkwok 發表於 18-6-1 14:33
都係做幾次打斑,因為都幾work下不過平時一定要用多D抗斑既product
你有無打過? 打邊隻?
肥桃寶寶
|
米魚 發表於 18-6-4 15:39
年紀大左就有機會出荷爾蒙斑
尤其生完Bb之後 出嘅機會就愈高
我身邊都有朋友打緊
你朋友打邊一隻laser?邊間打?
Jennife826kkwok
|
回覆 肥桃寶寶 的帖子

我係打1064架同有用開一D退斑既product,所以我覺得都可以
Ronnym
|
隨著年紀愈黎愈大,
新陳代謝都慢落黎,
唔洗諗, 我真係咩都試過...終於頂唔住去打斑

打6次已經好滿意
iris007
|
Ronnym 發表於 18-6-6 13:29
唔洗諗, 我真係咩都試過...終於頂唔住去打斑

打6次已經好滿意
打咩機種?係邊間打?
Ronnym
|
iris007 發表於 18-6-6 13:38
打咩機種?係邊間打?
PM 你.......吧.....
米魚
|
肥桃寶寶 發表於 18-6-5 12:04
你朋友打邊一隻laser?邊間打?
佢打pico laser
呢部機岩打荷爾蒙斑
佢係Prxtty Medxxxx打
見到佢個效果幾掂
maybe我自己遲d都會去打
但要等有時間先
Cowmei
|
我用抗斑既Skincare 得wor
呢支10% MAP 超強重點淡斑修正精華

https://www.savonmama.hk/collect ... ot-corrector-10-map
nancylyn
|
回覆 肥桃寶寶 的帖子

搽bio oil