自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

謝謝分享
:-D

公爵府

回覆樓主:

多謝分享 ,祝早日康復

洋房

多謝分享,我頸有骨刺掂到神經,令到頸痛手麻痺,腰照哂x-ray, MRI 幾個醫生都話睇唔到有問題,但條腰勁攰勁冤,pat pat 到腳眼好似比火燒咁,食藥針灸都無幫助,個人好無助好灰!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

凌太 發表於 18-5-31 21:44
我都係這款。由只訓到第一格到訓到第三了!

之前訓第一格 我閃電咁痛. ...

好感謝樓主的分享 ,我用左呢個 牽引器之後坐骨神經痛好咗好多

用戶要求終止服務

謝謝樓主,我都有呢個問題,找左白綠那個,RMB46

【朗和脊椎舒缓架脊柱按摩器腰椎侧弯矫正器驼背颈椎舒展器靠背架】http://m.tb.cn/h.3SzU4Z8 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥aIjGbgg5zIa¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

男爵府

凌太 發表於 18-5-31 19:55
6.訓響一個淘寶上買既牽引器。我幾年前買$1x 蚊 ,每日訓15分鐘。呢個牽引器真係又平又好用。佢會令你 腰既 ...

唔好意思,摷翻個舊po

想問樓主瞓這種牽引器,係靜態瞓,定左郁右郁,拉下筋做,少少唔識

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

謝分享

男爵府

回覆樓主:

坐骨神經痛,謝分享

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

凌太 發表於 18-5-31 19:54
我幾年前有呢個病,真係好痛苦在復康院訓左半年一直都醫唔好。有做慈力共振咩話L5 椎間盤突出令我右邊pat p ...

我明白,剛照完MRI 都係L5 S1。但我要繼續工作,要搬重嘢!

大宅

多謝樓主分享,我先生30多歲就有坐骨神經痛,睇過物理治療,醫院安排做手術,中醫西醫針灸等等,都睇過哂,做手術排期一年多,但我地無選擇做手術,有人介紹脊醫我哋識,最後係個到睇返好,但價錢好貴,我先生睇左差不多成百次,幸運地呢5年無事,上個月開始有發作,佢好唔開心,有痛有庳,佢啲筋骨不嬲都好緊,我都上網搵左好多資料,係話要拉筋會有幫助,佢有用這個拉腰,希望佢拉多啲筋可以資料返好,大家努力加油

大宅

FAYWING18 發表於 18-6-1 03:52
加油!! 我都有椎盤突出. 20歲個年第一次發. 當年只係兩邊大脾酸痺.
物理治療師話我好柔軟, D 啫喱易出易入 ...

你好!我今天帶媽媽去泳池行,想問你係唔係只是行,沒游,沒有其他動作也好返?一次行幾來?每星期幾多次?我媽媽真係好痛,希望能分享經驗,謝謝你!

大宅

dededudu 發表於 19-1-5 23:00
你好!我今天帶媽媽去泳池行,想問你係唔係只是行,沒游,沒有其他動作也好返?一次行幾來?每星期幾多次 ...

去泳池最好有暖水, 我係下午1-3點 最熱個時去, D 水暖D . 一星期去2-3日
齋行唔夠架. 起水入面做D 拉筋動作.
我會帶浮板去, 攬實塊浮板慢慢踢下腳, 好似游蛙式咁'
又可以幫輕下做D 舒緩動作.(攬實塊浮板起心口, 面向天, 對腳卡起池邊, 曲起膝頭. 慢慢將對膝頭向兩邊擺" 即係扭腰")
依個動作可以起床上面做. 瞓醒做幾下至落床, 條腰會鬆D.

要留意, 我每次上水係好攰. 真係連拎行裝都冇力. 但腰真係鬆得快好多

水晶宮

我都剛踏入四字年紀,已開始為自己身體健康保養,控制體重及運動。我夏天會游泳,因我大腿重,游泳沒咁傷關節;平日會做瑜珈,跟班上,先有動力,自己沒動力上。近期瑜珈有成效,成個人瘦了一圈。人清減了、精神了。最大得著是我平日坐得耐打字,肩位會緊痛,尾龍骨都痛痛地。但呢幾個月,差不多日日瑜珈之後,呢二種痛已差不多消失。係很開心。訓覺都好好多。但真是要付出時間!因為不想影響到家庭生活,要自己盡量安排時間,我輪班輪休,涉時間做一粒鐘。

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

多謝分享!腰板我早幾年在屋企附近買,成 2~3 佰蚊塊,用完條腰的確舒服咗。早知 早 D 學淘宝啦

大宅

我幾年前有呢個病,真係好痛苦在復康院訓左半年一直都醫唔好。有做慈力共振咩話L5 椎間盤突出令我右邊pat p ...

謝謝分享!我就是患了兩三個月!好像腰痛企唔起身!政府和私人斷錯了腰痛!我一路都沒去到腳!只去到屁股個邊!只是脊科跌打睇到話係⋯

大宅

FAYWING18 發表於 19-1-6 02:23
去泳池最好有暖水, 我係下午1-3點 最熱個時去, D 水暖D . 一星期去2-3日
齋行唔夠架. 起水入面做D 拉筋 ...

攬實塊浮板起心口, 面向天, 對腳卡起池邊, 曲起膝頭. 慢慢將對膝頭向兩邊擺" 即係扭腰"(不太明白)

大宅

食止痛藥?想問食醫生開?還是可出邊的品牌?

大宅

^—^ 發表於 18-10-10 14:37
謝謝樓主,我都有呢個問題,找左白綠那個,RMB46

【朗和脊椎舒缓架脊柱按摩器腰椎侧弯矫正器驼背颈椎舒展 ...

找不到!

用戶要求終止服務

wwytracy 發表於 19-1-16 19:44
找不到!

【腰间盘脊椎腰椎间盘腰椎突出牵引器 床 架家用腰部背部按摩器拉伸】https://m.tb.cn/h.3HnHeuO?sm=9a9a70 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥Y0OLbrj1rVW¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

【腰椎间盘脊柱脊椎腰椎牵引器腰间盘矫正突出膨出架床护腰带按摩器】https://m.tb.cn/h.3HurCMp?sm=1afed1 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥MOrdbrjc5Dj¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

首頁

尾頁

跳至