深層頭皮清潔

twoseconds
|
最近d天氣搞到個頭好快"立痴痴"
成日形住頭皮唔乾淨
唔知大家有冇用開咩產品清潔頭皮呢?

上網search見台灣好似有好多可以做清潔頭皮嘅髮型屋
但香港好似唔多同埋好貴?

Mnbvcxdsa
|
回覆 twoseconds 的帖子

買髮型用品店有深層清潔洗頭水買
moonychan
|
luxh 既 big 洗頭水.. sea salt 成份. 洗完好爽又唔會乾嫁喎~ 可惜唔可以放太耐, 要好努力咁用. 唔就係會變質.

ngwong2
|
依類型诜髮水伤吾伤髮架?糸咪介吾中用架?
twoseconds
|
回覆 moonychan 的帖子

thanks!!!
請問洗完需唔需要用護髮素?

好耐之前都用過同牌子洗頭梘(紅色)
但唔記得護髮係用乜...
suzukiii
|
我個朋友之前壓力大都試過個頭成日油笠笠,佢去左睇皮膚科醫生
tsung
|
可以試吓用無矽洗頭水,洗完頭髮清爽唔會笠
1mocha
|
twoseconds 發表於 18-6-1 11:41
成日形住頭皮唔乾淨

超級好用。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
twoseconds
|
suzukiii 發表於 18-6-1 17:15
我個朋友之前壓力大都試過個頭成日油笠笠,佢去左睇皮膚科醫生

應該唔會……冇乜壓力
twoseconds
|
tsung 發表於 18-6-1 17:38
可以試吓用無矽洗頭水,洗完頭髮清爽唔會笠

已經係用無矽 但頭頂一樣好快"立" 但髮尾係乾爽
tsung
|
twoseconds 發表於 18-6-1 19:03
已經係用無矽 但頭頂一樣好快"立" 但髮尾係乾爽

Jm你好大汗的?
ayi1
|
我前兩日試咗用勞工牌洗潔精洗頭髮,平時一日就出油有頭油味居然兩日無出油無頭痕頭髮好爽。屋企幾種洗頭水譬如Body shxp生薑,lxsh等洗頭梘都無呢種咁乾淨嘅效果。
twoseconds
|
tsung 發表於 18-6-1 19:31
Jm你好大汗的?

又唔算 同埋有時成日都冷氣房 一樣好易"立" 所以我先會諗個頭皮唔夠乾淨
creambb
|
twoseconds 發表於 18-6-1 11:41
成日形住頭皮唔乾淨

Neutrogena deep clean shampoo 幫到你
suki0091
|
1mocha 發表於 18-6-1 17:41
超級好用。

請問邊度買
peonica
|
Uka 支deep cleansing 好好用。
bobomia
|
creambb 發表於 18-6-1 19:56
Neutrogena deep clean shampoo 幫到你

請問邊度可以買到?宜家好少地方有賣緊
creambb
|
bobomia 發表於 18-6-1 20:56
請問邊度可以買到?宜家好少地方有賣緊

而家全hk都冇喇,我叫人美國買,有時fb有賣
heilylaw
|
1mocha 發表於 18-6-1 17:41
超級好用。

請問那處買到,洗完髮絲會吾會太鞋拾拾?
1mocha
|
suki0091 發表於 18-6-1 20:14
請問邊度買

我在澳洲買的。但現在好多店都買唔到了,唔知係咪想停line.
我上星期見到重有立即買咗十盒。 怕佢真係停。。我冇咗佢唔得。。我個頭好笠的。