自由講場

跳至

首頁
45678...16

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔洗唔開心

公爵府

回覆樓主:

咁小事就喊,人地比你你又吾望清楚,你反正吾食送比人咪比屋企樓下D保安囉!
老實講佢地又冇錯,你行左幾個舖位再返去,食落肚既點回收轉比你先。
你係一個成年人,重企係人地店吾肯走企係度喊都有問題啦(這是小學生行為)

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

食物出門恕不退換 係衛生問題

收返啲食物轉賣 萬一食咗有咩事 間舖要上身架

唔換係正常做法

侯爵府

tahnee 發表於 18-6-1 17:25
仲要係人間野前喊住問其他人食唔食豆沙餅, 又話間野唔換俾佢, 俾我以為樓主存心搞事/精神病
...

我起個情境有d搞笑,sorry!

侯爵府

回覆樓主

其實好少事,我都有買開,望住佢拎邊d俾我,有餡嘅中間係深色嘅

舖頭唔回收係正常,衞生問題,如果我真係想食會俾錢再買

反而我覺得,咁少事企係人地門口喊又騷擾到佢嘅客人,係咁問人食唔食你嘅燒餅,舖頭無人鬧你算係咁

香港係比任何地方都有壓力嘅社會,你有壓力我有壓力,少少事咁上心覺得委屈喊,你會過得好辛苦

8-)

大宅

馬爾太 發表於 18-6-1 14:30
樓主感性?我又唔覺喎!佢唔聽人講就真!話咗冇得換你企係人鋪頭門口喊,想點/買咗個餅行咗半條街返轉頭話 ...

睇咗咁多評論,呢個最正常...其實樓主有無諗過,食物安全問題?

公爵府

回覆樓主:

你話要攞返錢佢唔比就話有得嘈,但你又唔係。啲餅點處理自己决定,好多方法架麻,點解會諗到係佢舖頭送比其他客人咁委屈自己架?

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

littleangelyy 發表於 18-6-1 16:27
其實真係好少事, 唔洗喊!
鋪頭確係唔可以回收返,呢個係衛生問題,
同埋如果你唔想浪費食物,

agree

同埋如果少少事都喊做人會好辛苦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

呢d鋪頭唔係看住他包的咩?其實比錯左仲要收錢係對的。咁就買方其實都多多少少有責任。最少無核對金額。
下次真係唔好在人地鋪頭前面哭。人地老板野蠻的話真係搵粗口鬧你都會。因為你話人地聽錯。人地都可以話係你講錯。你話係唔係?咁到時你仲難受。
呢d小事。自己都有小小責任既。放開d啦。又唔係多錢。相信多錢的話你比錢時就會小心d。
祝樓主以後開開心心。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

babynetnet 發表於 18-6-1 17:34
我估係花園街嗰間!

燒餅得一間啫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

恕我冇睇曬全部內文,可能佢哋嘅語氣係差。不過出咗門嘅食物,佢哋唔會攞返。
如果攞番都驚衛生情況,不會再出售。唔好介意其他人嘅說話
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我覺得樓主無錯,唔好唔開心喇,下次去試過其他隱世美食,唔好幫襯佢。

子爵府

回覆樓主

你唔係眼淺咁簡單,我覺得是比較誇張
呢間嘢一定當住你面夾比你
先唔講你有冇指錯,但如你望住都冇發現錯都有些少責任
再講,行左去再回頭要換真係冇乜可能
講真,我都時常買,嗰道咁迫你重企喺度喊,確實係阻街

子爵府

kylie10 發表於 18-6-1 14:00
事原: 今早旺角早餐後,往有名餅家買燒餅,我指了一指說燒餅五個,半打椰達,之後取錢包付款,店員說多 ...

唔知你講邊間咁把之閉,但你無講錯食物名係佢比錯你啫,唔好傷心,錫返
幾時先上到車.....

翡翠宮

回覆樓主:

間野如果肯比你換我就真係堅驚

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

c.hutchson 發表於 18-6-1 18:52
唔知你講邊間咁把之閉,但你無講錯食物名係佢比錯你啫,唔好傷心,錫返
...

真的謝謝各位jm意見!

我想講我沒有即時和有意在餅店門外流淚,只是那位客人知道我不吃豆沙餡餅後,表示願意幫忙並即時給我零錢,我跟她說了吾該,眼淚才忍吾住在眼裡打滾的…

大宅

回覆樓主

如果我係間鋪一定唔收返,瓜田李下,都唔知有無人暗角影相,之後返去作故仔。樓主我唔係話你。但係做食物生意就係要注意呢d細節。

琥珀宮

kylie10 發表於 18-6-1 14:00
事原: 今早旺角早餐後,往有名餅家買燒餅,我指了一指說燒餅五個,半打椰達,之後取錢包付款,店員說多 ...

呢d無包裝食品,你走咗番轉頭,佢點知你點攪過d食物,你比番佢,佢都無可能要番。

你堅持要人地收番,確實有問題的是你!

大宅

回覆樓主:

食物出門緊係唔會收番啦,咁危險

首頁
45678...16

尾頁

跳至