想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無sis 喺岑ec 度睇中醫針灸做ivf 成功?
我已睇3個月,將準備抽卵,下個cycle 植入,因為之前已做兩次試管,可用/成到、卵子/胚胎數量少、植入但著床失敗(兩次),而家又開始擔心了
有睇過嘅可以分享一下嗎?

大宅

KCTKJ 發表於 18-6-1 22:53
我已睇3個月,將準備抽卵,下個cycle 植入,因為之前已做兩 ...

我今日第一次看

複式洋房

Cmy8372 發表於 18-7-28 14:12
我今日第一次看

我看過你其他post的留言,知道你剛失敗一次,你準備幾時再放胎?胚胎級數如何?會打算睇岑醫師只做針灸?

大宅

KCTKJ 發表於 18-7-28 23:01
我看過你其他post的留言,知道你剛失敗一次,你準備幾時再放胎?胚胎級數如何?會打算睇岑醫師只做針灸?
...

我今日黎m 已约黎緊週期繼續做一次 上次失敗植入的兩個胚胎係8I的 靚野黎都唔得啊

今日第一次搵岑 針灸艾灸➕中藥一齊

別墅

Cmy8372 發表於 18-7-28 23:04
我今日黎m 已约黎緊週期繼續做一次 上次失敗植入的兩個胚胎係8I的 靚野黎都唔得啊

今日第一次搵岑 針灸 ...

今日第一次睇,針灸+藥,咁好質素都唔成功,知唔知咩原因呀?我得一粒day3雪胎,好差(emoji)

大宅

lps1222 發表於 18-7-28 23:29
今日第一次睇,針灸+藥,咁好質素都唔成功,知唔知咩原因呀?我得一粒day3雪胎,好差(emoji)
...

我下次複診會問問點解唔得 不過我覺得醫生都唔會知 有時候兒女緣分係天註定

複式洋房

Cmy8372 發表於 18-7-28 23:04

今日第一次搵岑 針灸 ...

我之前試過放Day 5 雪胎4AB ~失敗
之後再放2個Day 3 雪胎 7細胞&8細胞質素麻麻~失敗,都好失落!
所以先决定去睇岑ec , 希望做完針灸子宮會暖D,我8月6號 左右會放2個Day 5 雪胎喇,希望今次成功~
今次我休息咗半年先再開始療程,抽到卵子數量都
比之前兩次多咗D,質素好咗少少,亦戒咗食生冷野

別墅

Cmy8372 發表於 18-7-28 23:30
我下次複診會問問點解唔得 不過我覺得醫生都唔會知 有時候兒女緣分係天註定
...

以為胚胎質素好,機會好大,好唔好都要睇上天(emoji)

大宅

KCTKJ 發表於 18-7-28 23:46
之後再放2個Day 3 雪胎 7細胞&8細胞質素麻麻~失敗,都好失落!
所以先 ...

day 5 要一次過放兩個啊?我有四個day5 我怕浪費 想叫醫生一個一個放 祝你今次一定成功

別墅

所以先 ...

其實雪胎嘅數量細胞都好重要架?你地有7-8個細胞都話麻麻,我真係唔敢期望

複式洋房

Cmy8372 發表於 18-7-28 23:47
day 5 要一次過放兩個啊?我有四個day5 我怕浪費 想叫醫生一個一個放 祝你今次一定成功
...

因為我高齡36喇~之前放Day3 兩個都失敗,所以今次決定放兩個,但求二中一都好!今次級數BC & CC級,無頂級胚胎;同埋我見好多人放靚胚胎都未必一定得,可以係胚胎基因問題所以失敗,今次博一博啦

別墅

所以先 ...

想問下放胎後,個細胞cells會唔會增加架?

大宅

KCTKJ 發表於 18-7-28 23:53
因為我高齡36喇~之前放Day3 兩個都失敗,所以今次決定放兩個,但求二中一都好!今次級數BC & CC級,無頂 ...

36高齡?你係第一胎嗎?我其實都35,不過我有個女了

複式洋房

lps1222 發表於 18-7-28 23:53
想問下放胎後,個細胞cells會唔會增加架?

呢層我都唔清楚,我爬文見7細胞都會有機會,但少數D~所以你6細胞都唔好抱咁大希望好D!可能咁樣心情輕鬆D仲有D幫助

複式洋房

Cmy8372 發表於 18-7-28 23:53
36高齡?你係第一胎嗎?我其實都35,不過我有個女了

我係第一胎呀,之前自然試咗一段時間都無消息,檢查過之後先知我雙側輸卵管閉塞且水腫,仲有積水,所以我切哂佢,而家只可靠ivf 先可以生bb

別墅

KCTKJ 發表於 18-7-28 23:57
呢層我都唔清楚,我爬文見7細胞都會有機會,但少數D~所以你6細胞都唔好抱咁大希望好D!可能咁樣心情輕鬆D ...

其實唔係好明,其實係咪少過7cells, 一定唔會成功?

複式洋房

lps1222 發表於 18-7-29 00:01
其實唔係好明,其實係咪少過7cells, 一定唔會成功?

不如你搵返cutecutetown 個帖問下佢!佢係呢方面嘅知識好豐富~我差不多睇哂佢百幾頁

大宅

KCTKJ 發表於 18-6-1 22:53
我已睇3個月,將準備抽卵,下個cycle 植入,因為之前已做兩 ...

請問睇佢一次大概要幾多錢㗎 ?

複式洋房

Hapi2017 發表於 18-8-16 23:03
請問睇佢一次大概要幾多錢㗎 ?

把脈+針灸+肚艾灸+耳灸
再配3日藥=$690
若配5日藥=$840
我最初一個月大約7-10日睇一次
第二、三個月就一星期睇一次
放胎前嘅週期就5日左右睇一次
現在已放胎等下星期開獎

大宅

KCTKJ 發表於 18-8-16 23:28
把脈+針灸+肚艾灸+耳灸
再配3日藥=$690
若配5日藥=$840

Thanks for the reply
請問有無話period 期間可吾可以睇佢?

首頁

尾頁

跳至