跳至

首頁

尾頁

洋房

真係瞓唔著,囡囡平日要嫲嫲接送,諗住學校好近佢地屋企會方便D,見又係保良局,又攞何壽南校舍,kingdom又好少人提,剩係一個post話校長有愛心,普普通通,愉快學習。

㸃知交左表先知,原來係間「寶」校,個同事個仔之前派左去,話殺校邊緣學校,校政同德x學校一樣混亂,同事話個校長得把口,根本只顧自已飯碗,小朋友好彩走得快,六年唔知會變成㸃?

聽完果嚇,真係想喊,宜家好後悔同個囡揀左依間,希望明天唔好派第一志願,如唔好彩派到,我亦打算去D二三線扣門,今次做好功課,有無人好似我咁?揀錯學校?

大宅

育兒性格勳章

filet0fish 發表於 18-6-2 03:34
真係瞓唔著,囡囡平日要嫲嫲接送,諗住學校好近佢地屋企會方便D,見又係保良局,又攞何壽南校舍,kingdom又 ...

吓,唔係咁差呀!
我見搬新校舍 (擴校),朋友話擴校得應另有一番作為, 而且佢有保一聯繫,所以選左第一自願,今日派彩派左

洋房

真係瞓唔著,囡囡平日要嫲嫲接送,諗住學校好近佢地屋企會方便D,見又係保良局,又攞何壽南校舍,kingdom又 ...

真的很差吗?我女儿派这间。

洋房

JCHANG 發表於 18-6-2 20:31
吓,唔係咁差呀!
我見搬新校舍 (擴校),朋友話擴校得應另有一番作為, 而且佢有保一聯繫,所以選左第一自 ...
真係派第一志願再打聽過原來真係好差,我現在努中叩門,家長朋友安慰我話43網一線小學唔多, 去到開學前都未絕望, 往年開學前都有機會收電話

別墅

今年唔同啦,尤其要搬去新校舍,今年好多去叩門,換校舍之後一個級會開四個班,之前“寶校”系因爲校舍細,同埋收生少,出邊唔系好多人知,換校舍后,有望系43的頭三

大宅

育兒性格勳章

filet0fish 發表於 18-6-5 10:23

剛聽完簡介會感覺唔係咁差,聽完校長一番話心中想,佢寶校原因大多因校舍實太細,一座校園 2間學校,我之前諗都未諗過可以這樣,如果真係咁差理應一早收生不足剎校,但咁多年無剎校仲要搬新校舍 (雖然係舊校翻新),我反而期待新學年新校舍

洋房

JCHANG 發表於 18-6-9 16:31
剛聽完簡介會感覺唔係咁差,聽完校長一番話心中想,佢寶校原因大多因校舍實太細,一座校園 2間學校,我之 ...

你好,亲,我昨日也去听了简介会,觉得校长和老师都很有爱心,而且校长说今年9月3日开学就会在新校舍上课,觉得不错,不知道咱们这间陳南昌夫人小学有没有交流群可以加入?

大宅

育兒性格勳章

广广 發表於 18-6-10 01:17
你好,亲,我昨日也去听了简介会,觉得校长和老师都很有爱心,而且校长说今年9月3日开学就会在新校舍上课 ...

暫時未見有群組可以加入

大宅

回覆樓主:

我都以為幾好添,保良局學校吾會太差(emoji)

洋房

Dada2013 發表於 18-6-19 13:02
我都以為幾好添,保良局學校吾會太差(emoji)
睇回覆己說明一切,好好彩小朋友己找到學位,各位“香港”媽咪加油。要明白唔係所有保良局都係好學校,心理+同學好重要,過幾年再殺校,又轉校就麻煩。

洋房

广广 發表於 18-6-10 01:17
你好,亲,我昨日也去听了简介会,觉得校长和老师都很有爱心,而且校长说今年9月3日开学就会在新校舍上课 ...

別墅

你好,最後囡囡去左邊間學校?我仔仔今年K3都煩緊報邊間小學今日去左陳南昌聽講座感覺唔錯,睇完你咁講真係要再三考慮下先得

首頁

尾頁

跳至