自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Kanny_yan 發表於 18-6-23 01:06
我用莎莎枝止汗水晶止到臭

係, 真係好得, 無晒味, 無晒煩惱

大宅

回覆 Kwok2010 的帖子

我後來都係藥房買,藥房比萬寧平好多,而且萬寧成日冇貨!初初用那半個月用完好《拿》,同埋會紅(好似幫緊殺菌咁)。後來唔知係咪用慣左冇左拿的感覺(我係每日沖完涼用)
每日出門前都會再用止汗劑(之前用緊日本渡邊直美那隻,好唔惦他係散汗散得快但對於我這種大味同大汗既人冇咩用)
止汗水晶我都用過,仲要差不多款款都用過,都係唔得!可能我太嚴重冇咩作用。紫羅蘭我有用過,幾work,不過用左一星期出現嚴重敏感所以停用左
如果冇皮膚敏感問題推薦紫羅蘭👍🏻唔太嚴重既朋友可以一試

歡迎歡迎

侯爵府

醒目開學勳章

Watashiwamomo 發表於 18-6-25 11:47

我後來都係藥房買,藥房比萬寧平好多,而且萬寧成日冇貨!初初用那半個月用完好《拿 ...

你嗰支暗瘡膏會唔會有其他成份?唔適合格肋底用?

大宅

回覆 Yukyuk 的帖子

我係用skinoren 那支暗瘡膏,其他版友話入面有杜鵑酸成分可以去臭味,至於裡面既成分就唔太清楚了

歡迎歡迎

侯爵府

醒目開學勳章

Watashiwamomo 發表於 18-6-25 12:01
回覆 Yukyuk 的帖子

我係用skinoren 那支暗瘡膏,其他版友話入面有杜鵑酸成分可以去臭味,至於裡面既成分 ...

我覺得格肋底皮膚應該都幾有幼嫩!

大宅

Watashiwamomo 發表於 18-6-25 11:47

我後來都係藥房買,藥房比萬寧平好多,而且萬寧成日冇貨!初初用那半個月用完好《拿 ...

紫羅蘭我用左2年幾,但開始土?覺得冇咩效,吾知係咪用得多,有抗性,開始用係覺得幾work流汗要認真聞先有,但依家要日日用都未必真係冇味,所以轉用其他

大宅

Kwok2010 發表於 18-6-23 01:27
我用後3.4秒會有涼涼地吉吉地既感覺,你會嗎?

小心!可能有些皮膚已被傷。

大宅

我打算再試下另一支杜鵑酸膏再唔得就要做手術啦⋯⋯

歡迎歡迎

大宅

Watashiwamomo 發表於 18-6-26 15:31

你用到幾時開始覺得冇效?

大宅

Watashiwamomo 發表於 18-6-26 15:31

我用之前,我轉左滴露淋浴露,將dbra果d用滴露浸過哂,換埋條搽身既毛巾,沖完涼後等佢腋下乾爽先搽上去

大宅

情況同妳差不多,穿過既衫全部都會落消毒,洗衫都過勁多次水同埋會浸洗一段時間。而家連毛巾都唔會敢用(驚有細菌留底)所以會用紙巾擦乾身體。我諗用左幾日就知好似無咩用,以前未用杜鵑酸支暗瘡膏時會用止汗劑(因為我一日沖2-3次涼加上用左止汗劑基本上除左止汗劑香味大陣些外都聞唔到自己陣味,除非那日係咁流汗先會feel到)
用左杜鵑酸暗瘡膏頭幾日唔覺有味所以我連續一星期冇用止汗劑就返工同出街,見到些同事個樣怪怪去到洗手間又聞唔到有臭味那下覺得好怪。後來我出門前都會用返止汗劑,情況就有所好轉
不過就如之前我所講,有日出左街出左勁多汗,返到屋企腋下位全濕,但聞唔到味,我隨手放左係洗衣機開機洗衫,可能當日洗得唔乾淨啦,等到幾日後收番些衫發現原來咁大陣味。先至知道原來無咩用,感覺似係令妳聞唔到味但其實係有(冇用之前自己都會聞到自己陣味)。

歡迎歡迎

大宅

Watashiwamomo 發表於 18-6-29 14:58

情況同妳差不多,穿過既衫全部都會落消毒,洗衫都過勁多次水同埋會浸洗一段時間。而 ...

........咁死啦,我都冇味,會吾會好似你咁自己聞吾到,
但係我有洗完d衫聞過下 都吾覺有味
佢又吾似有咁神奇效果令自己聞吾到隻味,
呢個無效情況你太約用左枝野幾耐?

大宅

Kwok2010 發表於 18-6-29 15:05
........咁死啦,我都冇味,會吾會好似你咁自己聞吾到,
但係我有洗完d衫聞過下 都吾覺有味
佢又吾似有咁 ...
我由4月初用到而家啦,用完3支添。或者我係失敗個案掛。平時洗完既衫我都會聞下有冇味(以前洗左一次都仲有味要再洗過)用左杜鵑酸支野後些衫真係冇味。希望如果有人用過後能上來發表一下意見或用後感啦!始終每個人體質不同。
歡迎歡迎

男爵府

fongfonglover 發表於 18-6-22 19:55
我買左近期有日本藝人跳緊舞嘅廣告嗰支野,明顯縱使出汗都無咁易有味,唔錯
...

我用完都覺得work,唯一係擔心唔知會唔會有化學物質會有害。
我用過好多話無有害物質既產品,包括水晶、有機天然既,全部耐左都會有味,同埋我發覺好多時都係因為d內衣吸左味,就算洗完無味,但下次一有汗又會出番d味。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

HappyYW 發表於 18-6-29 15:34
我用完都覺得work,唯一係擔心唔知會唔會有化學物質會有害。
我用過好多話無有害物質既產品,包括水晶、有 ...

呢隻我暫時唔覺係d衫吸左味,唔擔心得咁多,無人講就當佢無事,有味真係好困擾,但又無錢拎萬幾蚊去割汗線,而且割左都驚佢之後有咩影響

水晶宮

有隻產品唔知幫唔幫到你地

叫 中和汗味粉

呢隻粉可以撒在多汗的地方
用後汗照出但能分解汗水引致的異味
佢細細樽可以帶出街都好方便

大宅

fongfonglover 發表於 18-6-29 15:38
呢隻我暫時唔覺係d衫吸左味,唔擔心得咁多,無人講就當佢無事,有味真係好困擾,但又無錢拎萬幾蚊去割汗線 ...
加1,而家存緊錢做手術,有一項手術叫旋轉電刮刀,主要是清走頂漿線,頂漿線是發臭的來源,刮得乾淨既話就唔會再臭,不過有個別人士會生番些頂漿線出來(即係復發)。我爬過好多文諗住另一款杜鵑酸膏唔得就去做。有味真係超困擾,唔知既人以為妳唔沖涼,其實同沖涼無關。希望大家能夠多多包容
歡迎歡迎

大宅

HappyYW 發表於 18-6-29 15:34
我用過好多話無有害物質既產品,包括水晶、有 ...
我就唔係好得,因為汗超多,用左腋下濕左成片。而且如果持續出汗到後期就會發臭。市面上好多天然野功效麻麻,但只能繼續用
歡迎歡迎

首頁

尾頁

跳至