開通微信大陸錢包,但.....

傻豬妮妮
|
我上大陸開户口,搞好曬,再叫朋友發一個紅包嚟,填好晒d資料後,唸住得啦,點知最後佢彈出呢句,,唉,搞咁多野得個桔

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Rubik
|
傻豬妮妮 發表於 18-6-2 11:56
我上大陸開户口,搞好曬,再叫朋友發一個紅包嚟,填好晒d資料後,唸住得啦,點知最後佢彈出呢句, ...

噢。。即係慳返,仲諗住得閒上去搞
傻豬妮妮
|
Rubik 發表於 18-6-2 11:58
噢。。即係慳返,仲諗住得閒上去搞

係囉,好奇怪囉,明明一直d人都話回鄉証就得,唔知係咪微信又改左野,嗚
Rubik
|
傻豬妮妮 發表於 18-6-2 12:01
係囉,好奇怪囉,明明一直d人都話回鄉証就得,唔知係咪微信又改左野,嗚:pit ...

應該係啦,成日改改改改改
teaflower34
|
叫朋友轉$1給你 轉反香港地區就開通到
傻豬妮妮
|
teaflower34 發表於 18-6-2 12:03

係??我喺大陸搞,地區有關係?我一陣返香港再試下先,但其實個電話冇理由會知我身在何處格?點都好,謝謝你先!
noelching39
|
回覆 傻豬妮妮 的帖子

知 ga ,個 app 有定位 ga ma
傻豬妮妮
|
teaflower34 發表於 18-6-2 12:03

原來我誤會左你嘅意思,但我錢包本身已經係香港錢包了
傻豬妮妮
|
noelching39 發表於 18-6-2 12:07
回覆 傻豬妮妮 的帖子

知 ga ,個 app 有定位 ga ma

嗯,嗯,謝謝你
ddkaka
|
我上大陸開户口,搞好曬,再叫朋友發一個紅包嚟,填好晒d資料後,唸住得啦,點知最後佢彈出呢句, ...

有大陸戶口冇可能開通唔到微信,應該係按錯咗啲野
幕前玩家
|
我無微信、支付寶、大陸實名電話卡同大陸戶口,剛剛前兩天去深圳過了兩日一夜,上去前在香港7-11買咗張tap n xx銀聯卡,然後增值埋,完全解決咗付款的問題,我覺得好方便,不過我全程在大商場食買行,唔知在街舖用有無問題
Rubik
|
幕前玩家 發表於 18-6-2 12:15
我無微信、支付寶、大陸實名電話卡同大陸戶口,剛剛前兩天去深圳過了兩日一夜,上去前在香港7-11買咗張tap ...

請教要用實體卡嗎?係7仔買完入人仔落去用?
傻豬妮妮
|
ddkaka 發表於 18-6-2 12:13
有大陸戶口冇可能開通唔到微信,應該係按錯咗啲野

我唔知我按錯乜野,一路入資料都好順利,驗證碼又收到入埋,就連付款密碼呢個步驟都去埋,應該係尾聲,再按下一步之後就彈出句咁嘅野,所以我先唸係咪微信又改左野呢

幕前玩家
|
Rubik 發表於 18-6-2 12:21
請教要用實體卡嗎?係7仔買完入人仔落去用?

我在7-11增值用港幣,然後用手機對應返張卡就可以在手機上兌換人民幣,好方便,跟住說明書做就得。我在大陸付款多數用實體卡,覺得方便過用手機
Rubik
|
幕前玩家 發表於 18-6-2 12:34
我在7-11增值用港幣,然後用手機對應返張卡就可以在手機上兌換人民幣,好方便,跟住說明書做就得。我在大 ...

thx 因為我有用tap n go銀聯呀,所以如果唔駛用實體卡就仲方便,真係估唔到tap n go都得
bbq_swing
|
如果你有大陸朋友可以問佢借身份證入,一個身份証可以綁5個
如果你有大陸銀行卡,入返大陸簡體字個名
ddkaka
|
傻豬妮妮 發表於 18-6-2 12:31
我唔知我按錯乜野,一路入資料都好順利,驗證碼又收到入埋,就連付款密碼呢個步驟都去埋,應該係尾聲,再 ...

唔明點解唔得,你一係試下打去客服問,電話前要加86先打

gloriamcy
|

你申請戶口個電話實名左未?如用未實名電話 可能有影響
amanda.s
|
傻豬妮妮 發表於 18-6-2 12:31
我唔知我按錯乜野,一路入資料都好順利,驗證碼又收到入埋,就連付款密碼呢個步驟都去埋,應該係尾聲,再 ...

要係大陸開戶銀行櫃位,同員工講:我需要綁定微信!之後就OK喇
amanda.s
|
amanda.s 發表於 18-6-3 13:15
要係大陸開戶銀行櫃位,同員工講:我需要綁定微信!之後就OK喇

跟著輸入資料有得選回鄉證