跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

mrshau 發表於 18-11-14 05:01
剛過既十月已經拎左PR card了

Congratulations

大宅

好媽媽勳章

nghuen 發表於 18-11-15 03:29
不好意思,漏咗問,請問是直接寄卡給你的嗎?還是先發信通知呢?謝謝。
...

我記得你和我都是在多倫多。
我是申請咗11個月就收到email通知,在指定日期去做landing interview ,當日就是我land的日期,接著8-10weeks就會收到PR card

「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」(箴廿二6)

大宅

lkfamily 發表於 18-11-17 02:55
我記得你和我都是在多倫多。
我是申請咗11個月就收到email通知,在指定日期去做landing interview ,當日 ...

謝謝你的回覆
New Year New Start Go

複式洋房

小珊珊 發表於 18-6-5 11:23
最重要交齊所需文件,唔好比多,比小,跟住個TIME LINE做就會順架啦!我由cic收到表開始計起既第12個月就收 ...

我差唔多兩個月前寄咗application 去CIC, 但係一直無收到email 信件confirm receipt of application, 上網又link 唔到application . 你submit 幾耐收到通知呀?

複式洋房

小胖鴨 發表於 18-11-15 01:14
恭喜您!
請問你由交申請表到批出等咗幾耐呀?
我們在剛過的10月才交申請表。

請問你係境內定境外application? 我係境外apply, 都係十月交表,到而家都無收過email or letter to confirm receipt。我有啲擔心 ,online cannot link application as well

大宅

EIZ 發表於 18-12-13 08:40
請問你係境內定境外application? 我係境外apply, 都係十月交表,到而家都無收過email or letter to confir ...

境內申請

用戶要求終止服務

我想問有無得喺香港搞入籍

複式洋房

EIZ 發表於 18-12-13 07:36
我差唔多兩個月前寄咗application 去CIC, 但係一直無收到email 信件confirm receipt of application, 上網 ...

我上年4月中寄表,5月中就收到 email,你有冇check過 junk mail 呀?

別墅

陪月勳章

回覆樓主:

我想問下各位辦理加拿大境內申請配偶的媽媽們, 妳們當時買的機票是單程還是往來的呢?其實我已買咗單程, 會唔會有問題呢?謝謝

複式洋房

Joych 發表於 18-12-24 22:20
我想問下各位辦理加拿大境內申請配偶的媽媽們, 妳們當時買的機票是單程還是往來的呢?其實我已買咗單程, 會 ...

我果時係買單程,老公仔女一齊飛

別墅

陪月勳章

小珊珊 發表於 18-12-25 00:56
我果時係買單程,老公仔女一齊飛

因為eta應該第二個通道入, 不是揸加拿大護照的。如果買單程會不會比職員問原因呢?

複式洋房

Joych 發表於 18-12-25 09:29
因為eta應該第二個通道入, 不是揸加拿大護照的。如果買單程會不會比職員問原因呢?
...

我老公主動同職員講會係境內申請我既PR!之後冇再問野啦!

別墅

陪月勳章

小珊珊 發表於 18-12-25 12:08
我老公主動同職員講會係境內申請我既PR!之後冇再問野啦!

我同老公商量後, 他也覺得應該要直說狀況的呢~ 謝謝妳的回覆

複式洋房

小珊珊 發表於 18-6-11 23:20
其實都係見吓你個人,VERIFY吓你同申請表上既資料有冇變,我果時問我名,出生日期,眼睛顏色,住址,有冇係 ...

Hello, 想請問一下我收到信話會arrange appointment for the finalization of my PRA.呢個appointment 係咪即係Landing Interview ? (境內18年3月申請) 謝謝您(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Lam_C_Nine 發表於 19-1-8 07:07

Hello, 想請問一下我收到信話會arrange appointment for ...

係呀!我果時收到呢封信再過2日就收到最近自己屋企既 IRCC 個 appointment letter,講晒日期,時間同要帶咩去

複式洋房

小珊珊 發表於 19-1-9 00:50
係呀!我果時收到呢封信再過2日就收到最近自己屋企既 IRCC 個 appointment letter,講晒日期,時間同要帶咩 ...

明白了,謝謝你(emoji)(emoji)

複式洋房

EIZ 發表於 18-12-13 08:40
請問你係境內定境外application? 我係境外apply, 都係十月交表,到而家都無收過email or letter to confir ...

我都係境外11月交 仲未收到消息

複式洋房

大家好﹗我上年係境外申請﹐好不幸最近收到被拒。同移民顧問商量過後﹐確定SUMMER索性同老公一齊番去﹐轉境內申請﹐順便申請OPEN WORK PERMIT。補充少少﹐我申請我老公過去。
想請教﹐OPEN WORK PERMIT可否報名讀書﹖例如COLLEGE個D ﹖爬文後知道好多實際資料﹐例如可以考車牌﹐有MSP ﹐可以逗留2年等(我之前最擔心係OPEN WORK PERMIT個期限好短﹐我老公要番香港) 。謝謝各位^^ *對﹐我申請BC的﹗

複式洋房

小珊珊 發表於 18-12-20 05:37
我上年4月中寄表,5月中就收到 email,你有冇check過 junk mail 呀?

而家四個月先終於收到,我有朋友等咗5個月到有

複式洋房

lpanda 發表於 19-2-25 15:32
大家好﹗我上年係境外申請﹐好不幸最近收到被拒。同移民顧問商量過後﹐確定SUMMER索性同老公一齊番去﹐轉境 ...

佢有講reason for rejection?

首頁

尾頁

跳至