國泰,另人很傷心

melaniec
|
一直以為機票是愈早買愈平。所以四月尾已經上官網買了三大兩小機票。點知昨天打去訂多一張票時發現現在的票價降了。我套機票現在出的話便宜四千幾。勁肉痛囉!

stagea
|
不同時段買機票價格真係唔同架
love2talk
|
melaniec 發表於 18-6-2 13:57
一直以為機票是愈早買愈平。所以四月尾已經上官網買了三大兩小機票。點知昨天打去訂多一張票時發現現在的票 ...

其實真係睇彩數
kkvicky
|
一直以為機票是愈早買愈平。所以四月尾已經上官網買了三大兩小機票。點知昨天打去訂多一張票時發現現在的票 ...

妳買幾時出發?
chanti
|

機票、一向都係海鮮價、我2 個月前睇台北同前日睇個價都平左2 成
Charlotte_mom
|
機票從來都係海鮮價
melaniec
|
stagea 發表於 18-6-2 14:01
不同時段買機票價格真係唔同架

我以為是愈早愈平(emoji)(emoji)相差四千也太過份了吧(emoji)
melaniec
|
kkvicky 發表於 18-6-2 14:02
妳買幾時出發?

七月底
melaniec
|
chanti 發表於 18-6-2 14:02
機票、一向都係海鮮價、我2 個月前睇台北同前日睇個價都平左2 成

咁以後都吾洗早買了
amytang916
|
我之前都中伏,前年暑假試過,四月經agent訂三大兩小大阪機票,同一班機七月的價錢平接近13,000,真係喊得一句句!
starrymama    發表於 18-6-2 17:49
cathy-tse
|
melaniec 發表於 18-6-2 14:03
七月底

去邊度
melaniec
|
cathy-tse 發表於 18-6-2 14:05
去邊度

曼谷
cathy-tse
|
melaniec 發表於 18-6-2 14:08
曼谷

正正搵緊去曼谷嘅機票有幾平
無話可說
|
睇咩日子,旺季紅日早買就抵!
iamlazy
|
只可以講,早買一定有位,遲買未必有位,我早買三家人一齊上機,上兩個月睇已經我起揀既時段冇位
sandypink
|
iamlazy 發表於 18-6-2 14:11
只可以講,早買一定有位,遲買未必有位,我早買三家人一齊上機,上兩個月睇已經我起揀既時段冇位
...

認同,旺季時段要早買先有位有靚時間
eg..復活節聖誕新年
BBG1
|
Ha ha 我次次都係一買完就平。
cattz288
|
melaniec 發表於 18-6-2 14:08
曼谷

bkk多機去又多airline, 我之前買完又係平左! 4k都係幾肉赤
cindy618
|
買左唔好再睇
stagea    發表於 18-6-2 16:16
森永牛乳
|
從來無公司話過愈早買會愈平
既然買咗就開開心心plan去旅行
價格升升跌跌己經唔重要

遲買又未必買到你想買嘅時間同日子

如果咁講,班機開前先買飛咪最平