用2X日戒粗口

Teletrend
|

頭先在九龍城X發茶餐廳吃午餐,一對夫婦約30零歲坐下,他們言談間,懷孕的妻話仲有2X日就生,來不及吃營養補充劑了,跟住就粗口來,粗口去,十句有八句粗口,都係X你老X,唔係鬧對方,係習慣每句都夾雜著粗口。

句句都粗口,将來怎教仔女?仲有2X日,好好洗乾淨兩把口啦,唔好找營養補充劑了!唔知iherb 有無漱口水介紹?
tomato100hk
|
真心覺得呢啲明知不適合做父母嘅就唔好生,另外有啲仔拖住個小朋友,邊行邊食煙!
Jane1983
|
如果唔適合做父母就唔生,真係天下太平
無話可說
|
哈哈,我都好粗口架,不過係小朋友面前唔講,好忍到口!係返工同對住朋友,真係成日爆粗
Teletrend
|
無話可說 發表於 18-6-2 17:04
哈哈,我都好粗口架,不過係小朋友面前唔講,好忍到口!係返工同對住朋友,真係成日爆粗
...

我也是粗口精,但講粗口係睇咩埸合和咩人
babynetnet
|
漱口 依d人骨子裡都係粗口一時三刻改唔到!
tsung
|
贊成生仔前先要考牌
無話可說
|
Teletrend 發表於 18-6-2 17:07
我也是粗口精,但講粗口係睇咩埸合和咩人

陀b啫,又唔係對住個b講!即係陀b唔好食辣野同魚生,飲咖啡,我都做齊
crystal媽咪
|
我遇到我好激動、好火嘅時候,我都會講粗口。但係日常有99%都唔會講。
唔會用呢鬧人或者對住一啲女人、小朋友講,只係發洩內心嘅情緒
Teletrend
|
無話可說 發表於 18-6-2 17:10
陀b啫,又唔係對住個b講!即係陀b唔好食辣野同魚生,飲咖啡,我都做齊
...

句句都粗口,我唔信佢2人會戒到
亮燈
|
...

X2
無話可說
|
Teletrend 發表於 18-6-2 17:13
句句都粗口,我唔信佢2人會戒到

睇人囉!我一知有b就即刻戒煙添!算把啦,呢個世界咩人都有
20150618bb
|
Teletrend 發表於 18-6-2 16:53
頭先在九龍城X發茶餐廳吃午餐,一對夫婦約30零歲坐下,他們言談間,懷孕的妻話仲有2X日就生,來不及吃營養 ...
都唔知点解而家的年青人,甘粗口呢,講左好型????
cindy618
|
所以有些細路自少鬧返父母就咁嚟
choco_soup
|
20150618bb 發表於 18-6-2 17:42
都唔知点解而家的年青人,甘粗口呢,講左好型????

30幾歲仲係年青人?

我老公個表嫂30幾歲陀b ,一樣照食煙講粗口,呢d 行為有分年齡既咩?
豬仔mami
|
Teletrend 發表於 18-6-2 16:53
頭先在九龍城X發茶餐廳吃午餐,一對夫婦約30零歲坐下,他們言談間,懷孕的妻話仲有2X日就生,來不及吃營養 ...

我估BB已胎教,出黎就問候佢父母
豬仔mami
|
crystal媽咪 發表於 18-6-2 17:12
我遇到我好激動、好火嘅時候,我都會講粗口。但係日常有99%都唔會講。
唔會用呢鬧人或者對住一啲女人、小朋 ...

我一生人只講過幾次粗口數得出 就係鬧我C6,因為佢一吼我想入浴室冲涼就即閃入去,朝早去厠所刷牙又係我不動佢不動,我一有動靜就搶先去,嗰次終於我發癲用粗口鬧佢
Teletrend
|
豬仔mami 發表於 18-6-2 18:16
我一生人只講過幾次粗口數得出 就係鬧我C6,因為佢一吼我想入浴室冲涼就即閃入去,朝早去 ...

haha
siusiubao
|
...
控制到就冇咩所謂~ 但我諗樓主講果個應該真係爛到爆
Mrschann
|
我同座有個c9有兩個初小嘅仔.見過個媽對佢兩個仔講粗口.鬧佢地成碌葛咁
但成件事係剛好有lift.小朋友已經到lift口
但個媽仲未入大堂門口.lift走了.佢就鬧個仔