原來有啲人唔想看 到自己變老而想50歲前拜拜!

sabun
|
話唔接受自己樣變老,身體机能變差,如50前去都冇所謂,想把好印象留在他人心中喎
crystal媽咪
|
我曾經都希望自己喺40歲嘅時候就死
blackypurin
|
50又早咗d, 但真係想7x最多80就走
ninachu
|
sabun 發表於 18-6-2 17:14
話唔接受自己樣變老,身體机能變差,如50前去都冇所謂,想把好印象留在他人心中喎
...

50歲前太早,我理想65-70左右睡夢中去
小可愛11
|
ninachu 發表於 18-6-2 17:22
50歲前太早,我理想65-70左右睡夢中去

X 2
girlbear
|
50歲又太早
wawaliluk
|
...

果位口口聲聲話50歲前要死的人,真係腦囱都未生埋。
Mnbvcxdsa    發表於 18-6-2 18:29
bmuimami
|
50早咗啲
Yukyuk
|
wawaliluk 發表於 18-6-2 17:32
果位口口聲聲話50歲前要死的人,真係腦囱都未生埋。

講得好啱!

natjosejim
|
講係咁講,求生係本能,到時就好似你我他咁,戀棧塵世
木土土
|
...

廿多歲時,覺得50已很老,死而無憾。到四十歲,就覺得生存到六十,再到五十歲時,就會覺得七十都無問題,除非有長期病
QUEEN314    發表於 18-6-2 20:54
Smallraindrop
|

邊個咁癲有咁消極既想法呀
20150618bb
|
crystal媽咪 發表於 18-6-2 17:18
我曾經都希望自己喺40歲嘅時候就死
應該未過
crystal媽咪
|
20150618bb 發表於 18-6-2 17:39
應該未過

真係未過
lovelyec
|
依家啲人keep得好,又曉打扮,50歲仲好後生。 講啲返說話既人,真係見得世面少。
無話可說
|
50歲未拎得返個退休金使,我就唔想死住喇,雖然個仔應該讀完書已經出身,比我70歲前啦
anna59
|
如果無仔女,四大長老已經走晒的話,幾多歲走都無所謂啦!
sarali
|
blackypurin 發表於 18-6-2 17:21
50又早咗d, 但真係想7x最多80就走

65 係我理想
siujanjan
|
我嗰晚瞓唔着諗呢樣嘢,假設我媽而家要走(7字頭),我會好唔捨得,我希望我有8十幾歲命,照顧啲仔女耐啲
fatping
|
...

我曾經想40歲就死,唔覺唔覺已經好接近50歲,但原來又唔係想像中咁老,又唔係咁捨得死,重有好多野未試過