網購天地

跳至
[淘寶] 洗碗碟機

首頁

尾頁

子爵府

有冇介紹?

大宅

BK Milk勳章

http://item.jd.com/3166937.html

好好用

大宅

回覆樓主:

【CAL CT55AL061H家用洗碗机全自动迷你小型台式嵌入式节能烘干除菌】http://m.tb.cn/h.3ZdNIll 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€blhF0wvKEcc€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

個人意見, 如果係買, 就買大的,我放埋煲鑊入去洗, 方便到極點。我無做好多資料搜集, 只係搵平的。連1599+120運費, 呢個價, 無得輸。用後簡直覺得, 買得太遲。因為我用不銹鋼鍋具和碟多, 它用高溫去洗, 能將我的千年漬洗走, 好厲害。如果不太油膩,我索性齋用熱水洗, 又得。

缺點係時間很長, 我一般都用90分鐘模式。

大宅

回覆樓主:

我今晚機洗的東西。有地方的話, 有大買大。
個鑊遮住咗6隻碗, 小飯煲膽, 中碗2個。還放了鑊蓋在頂。

缺點, 如果放太多, 有些地方可能會洗和乾得不夠好。今晚這個份量, 我只擔心最後的鑊蓋。

子爵府

jeremyma 發表於 18-6-5 20:28
【CAL CT55AL061H家用洗碗机全自动迷你小型台式嵌入式节能烘干除菌】http://m.tb.cn/h.3ZdNIll 点击链接, ...

請問你用邊間運輸送貨?直送上門嗎?容易安裝嗎?

大宅

柏仔媽咪 發表於 18-6-6 06:33
請問你用邊間運輸送貨?直送上門嗎?容易安裝嗎?

需自行安裝, 不知道哪間運輸公司, 第一因為不是我收貨, 第二就沒跟店家問過。總之客服7除8扣後, 就120蚊。

我的安裝比較簡單, 就共用洗衣機進水位, 安裝一個一分二水管就得, 客服有教。我把家裡情況拍照跟他們說, 他們教了我老公, 就這樣。比想像中簡單, 不難的。

大宅

jeremyma 發表於 18-6-5 21:25

請問
鑊 是什麼size ?

複式洋房

回覆樓主

我就淘Panasonic,煎鑊大煲呀個啲就放得一個,不過整體都算ok既

大宅

Kerierker 發表於 18-6-6 08:25
請問
鑊 是什麼size ?

28cm, 不計手柄

子爵府

【CAL CT55AL061H家用洗碗机全自动迷你小型台式嵌入式节能烘干除菌】http://m.tb.cn/h.3ZdNIll 点击链接, ...

我剛問了賣家開我300運費用順丰

大宅

柏仔媽咪 發表於 18-6-20 08:50

我剛問了賣家開我300運費用順丰

最初都係300運費, 但我不要焗爐,一切送我的都不要, 7除8扣, 180左右, 後來又返現50, 我當130蚊運費

子爵府

jeremyma 發表於 18-6-20 09:08
最初都係300運費, 但我不要焗爐,一切送我的都不要, 7除8扣, 180左右, 後來又返現50, 我當130蚊運費
...

哦!今天都做1599(剛降價,之前好似是1899)但運費150,我下單啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好抵呀

男爵府

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

男爵府

恭喜樓主買到心水貨 CAL 洗碗機真係幾好,價錢吸引又夠大可洗埋煲,可惜個廚房吾爭氣差咗少少位放吾落 唯有考慮panasonic單層,因雙層貴好多,或者海爾小海貝
【Haier/海尔 HTAW50STGGB小海贝洗碗机全自动家用台式刷碗迷你小贝】http://m.tb.cn/h.3bNVZlE 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€3WGT0y0HpzP€后到👉淘♂寳♀👈

可否俾啲意見邊隻好啲呢??

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

翡翠宮

estw 發表於 18-6-21 00:02
恭喜樓主買到心水貨 CAL 洗碗機真係幾好,價錢吸引又夠大可洗埋煲,可惜個廚房吾爭氣差咗少少位放 ...

以前都考慮過小海貝,考慮完價錢保養等問題,最終喺香港買美的,當時港幣$16XX,好似都係洗到差不多數量。

男爵府

2024年龍年勳章

jeremyma 發表於 18-6-5 21:25

請問你洗完等幾耐先開門?
(其實想知乾嘅程度)

男爵府

lyh80115 發表於 18-6-21 08:10

以前都考慮過小海貝,考慮完價錢保養等問題,最終喺香港買 ...
保養確係最大問題,用緊嘅朋友有冇經驗分享下?

馬太福音六章29節

大宅

ninini 發表於 18-6-21 10:18
請問你洗完等幾耐先開門?
(其實想知乾嘅程度)

我洗完即開, 因為好熱, 所以一般碗碟都全乾。餐具煲鑊要趁熱時擦乾, 等1~2分鐘就乾哂。玻璃煲蓋最濕, 我會擦乾放廚房, 等第二朝早收埋。因為我唔鍾意洗碗機up住陣濕氣, 怕發毛之後更污糟, 所以洗完會拎走啲嘢, 吹乾返架機

男爵府

2024年龍年勳章

jeremyma 發表於 18-6-22 23:34
我洗完即開, 因為好熱, 所以一般碗碟都全乾。餐具煲鑊要趁熱時擦乾, 等1~2分鐘就乾哂。玻璃煲蓋最濕, 我會 ...

thanks~

首頁

尾頁

跳至