網購天地

跳至
[淘寶] 洗碗碟機

首頁

尾頁

翡翠宮

ninini 發表於 18-6-21 10:18
請問你洗完等幾耐先開門?
(其實想知乾嘅程度)

我一日一機,臨瞓洗,洗完會間中排氣,第二朝基本上乾曬!

男爵府

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 18-6-23 11:41
我一日一機,臨瞓洗,洗完會間中排氣,第二朝基本上乾曬!

印象中你嗰部好似係9仔定m1有熱烘功能的那種? 我想要大小小,而且熱烘全乾都要好幾小時,un……對我嚟講,如果洗完有8,9成乾都好滿意

我一直想買洗碗機好耐好耐,遲d搬,終於有位放,我鎖定某幾部,樓主嗰部係其中會考慮嘅,到時度埋位決定買邊部

子爵府

柏仔媽咪 發表於 18-6-20 08:50

我剛問了賣家開我300運費用順丰

前天收到貨嘞,今天先有時間打開嚟睇,原來件貨比速递撞凹咗!立即通知賣家佢話通知咗物流取貨退回,叫我等速递電話,我想問我是否要通知淘寶延遲收貨?

大宅

jeremyma 發表於 18-6-6 07:29
需自行安裝, 不知道哪間運輸公司, 第一因為不是我收貨, 第二就沒跟店家問過。總之客服7除8扣後, 就120蚊。 ...

請問有相嗎?我想知跟洗衣機分水器點整,thx

子爵府

jeremyma 發表於 18-6-5 20:28
【CAL CT55AL061H家用洗碗机全自动迷你小型台式嵌入式节能烘干除菌】http://m.tb.cn/h.3ZdNIll 点击链接, ...

請問你90分鐘洗有冇乾乾功能?我試用發覺機內好多水珠,洗完要唔要打開機門(emoji)乾機內水珠呀?

大宅

柏仔媽咪 發表於 18-7-20 06:27

請問你90分鐘洗有冇乾乾功能?我試用發覺機內好多水珠,洗 ...

你指齋乾機內的功能? 是沒有的。所以我會打開佢, 讓它吹乾, 如同洗衣機。

別墅

請問你90分鐘洗有冇乾乾功能?我試用發覺機內好多水珠,洗 ...

6套果種係無烘乾功能架(所謂餘熱烘乾我覺得無咩用),我買佐支rinse aid,加佐無咁濕,洗完15分鐘打開佢會乾得好d,不過有時太晏開機所以第2朝先開到門

子爵府

jeremyma 發表於 18-7-20 07:51
你指齋乾機內的功能? 是沒有的。所以我會打開佢, 讓它吹乾, 如同洗衣機。
...

謝謝

子爵府

小薯^^ 發表於 18-7-20 18:44
6套果種係無烘乾功能架(所謂餘熱烘乾我覺得無咩用),我買佐支rinse aid,加佐無咁濕,洗完15分鐘打開佢 ...

請問rinse aid 邊度有得買?

別墅

柏仔媽咪 發表於 18-7-20 18:58
請問rinse aid 邊度有得買?

大d既超市有,或者marketplace果d

子爵府

小薯^^ 發表於 18-7-20 19:11
大d既超市有,或者marketplace果d

請問你有冇放鹽?其實香港水性是硬水嗎?如果唔放是否會有水垢?仲有洗碗粉和亮碟劑是否一定要用?如果只用熱水洗得唔得?

翡翠宮

我用美的免安裝,通常我臨瞓開機洗,洗完會繼續間歇性抽風,第二朝啲碗碟已經乾晒。

大宅

柏仔媽咪 發表於 18-7-22 08:34
請問你有冇放鹽?其實香港水性是硬水嗎?如果唔放是否會有水垢?仲有洗碗粉和亮碟劑是否一定要用?如果只 ...

如果不是太油膩,我都齋用水洗, 化學品多用無益。除非你要求很高, 一般碗碟都很乾的, 煲鑊會爭少少, 擦一下或者留到第朝就乾會全乾

大宅

jeremyma 發表於 18-6-5 20:28
【CAL CT55AL061H家用洗碗机全自动迷你小型台式嵌入式节能烘干除菌】http://m.tb.cn/h.3ZdNIll 点击链接, ...

請問你係點安裝架?自己裝定搵師父裝?

洋房

我用大P洗碗機, 用緊CASCADE洗碗粉, 在TASTE買, 七十幾元有2.12KG, 洗得好乾浄。

子爵府

yghgwong 發表於 18-8-18 11:57
我用大P洗碗機, 用緊CASCADE洗碗粉, 在TASTE買, 七十幾元有2.12KG, 洗得好乾浄。
洗碗粉 一支可以大約用到幾耐?

珍珠宮

yghgwong 發表於 18-8-18 11:57

淘的嗎?自己裝机?

大宅

Winniebabe 發表於 18-8-17 01:06
請問你係點安裝架?自己裝定搵師父裝?

自己裝, 客服有教

大宅

回覆 lyh80115 的帖子

想請問用洗碗機水費電費 每月貴幾多?

翡翠宮

18babycome 發表於 18-11-4 12:07
回覆 lyh80115 的帖子

想請問用洗碗機水費電費 每月貴幾多?

唔多覺有貴,水費應該少咗,手洗用多好多水。

首頁

尾頁

跳至