有冇媽媽懷孕嘅時候有念珠菌

80後的媽
|
而家懷孕去到五個月。 但發現有念珠菌,下體有痕,可以點做?(emoji)(emoji)(emoji)
freshrose
|
回覆 80後的媽 的帖子

睇醫生
木子云
|
睇醫生,我剛食完抗生素醫好
80後的媽
|
木子云 發表於 18-6-4 11:02
睇醫生,我剛食完抗生素醫好

Ok ok. (emoji)(emoji)
我要做媽媽
|
我好似都見有媽媽分享過吖,建議你都係睇醫生喇
CiCiTang
|
80後的媽 發表於 18-6-4 07:58
而家懷孕去到五個月。 但發現有念珠菌,下體有痕,可以點做?(emoji)(emoji)(emoji)
...

睇醫生,我之前都試過,塞藥好返晒
wynnlitheboo
|
個半月前試過,醫生俾左藥膏搽,唔駛食藥
80後的媽
|
wynnlitheboo 發表於 18-6-4 16:09
個半月前試過,醫生俾左藥膏搽,唔駛食藥

Ok ok thanks.
GCHK
|
咁嘅情況,睇醫生係最穩陣
haha748494
|
先比醫生診斷,睇下可唔可以先抹藥。
amymak888
|
...

我飲左2支紅莓汁、勤力換護墊,訓多些、就無痕了
bobocheung65
|
有俾藥膏 有塞藥 成日重覆發
比較多分泌懷孕期間
80後的媽
|
amymak888 發表於 18-6-7 01:51

係呀。本身已經諗住去睇醫生、但知道有之後飲咗兩支益力多同埋食咗2杯乳酪。瞓多咗之後,佢又真係自己冇咗(emoji)(emoji)(emoji)
80後的媽
|
bobocheung65 發表於 18-6-7 11:35
有俾藥膏 有塞藥 成日重覆發
比較多分泌懷孕期間

對啊。懷孕期間真係超多分泌物. 有時佢會自己好
luv_paradise131
|
睇醫生,有藥塞
addline_keke
|
...

我都有睇醫生,醫生話我有小小念珠菌,但我冇痕,醫生叫觀察一下先,冇俾葯同葯膏我用。
addline_keke
|
amymak888 發表於 18-6-7 01:51

你飲咩紅莓汁呀?
amymak888
|
addline_keke 發表於 18-6-15 16:38
你飲咩紅莓汁呀?

係惠康雪櫃到買
szelong1004
|
我個陣有 睇佐e生搽佐2日藥 產檢再同e生講 e生開藥你塞
ryanychu
|
我都中念珠菌,塗的藥膏好返幾日又復發下面又痕,依家塞藥,希望能根治,真係好擔心念珠菌影響左bb