請問帶菲姐姐去韓國

ssbabybabyss
|
請問有人幫姐姐申請過visa嗎?
網上寫不批僱傭個人旅遊簽證,有人可以解答嗎?
要有充份理由先可以帶姐姐去
|
ssbabybabyss 發表於 18-6-4 15:59

有人知嗎
birdbird
|
回覆 ssbabybabyss 的帖子

唔識點幫,
不過可話你知, 曾有僱主帶印傭去韓國旅遊, 印傭 '走佬', 算係常見.

|
birdbird 發表於 18-6-4 18:57
回覆 ssbabybabyss 的帖子

我都有睇過有關post, 謝謝提醒
屋企人要帶姐姐係有原因,而且姐姐已經服務多年,希望走佬事件唔會發生
JoanC
|
你都話網上寫要有充分理由先批,咁你認為自己理由夠充分,跟程序申請。如果你只想帶埋小朋友去,自己又可玩得舒服,咁恐怖唔易批。
|
JoanC 發表於 18-6-4 19:05
你都話網上寫要有充分理由先批,咁你認為自己理由夠充分,跟程序申請。如果你只想帶埋小朋友去,自己又可玩 ...

當然要跟程序申請,喺度想問下有冇jm試過成功申請啫,因為情況係帶老人家去,多對手照顧,我都爬過下文知道唔易批
NatalieBaby
|

成功申請過 免費 打电話上去問
tszchungmama
|

我有朋友都試過, 原本個工人既親戚介紹一齊黎做, 帶左去英國一齊旅行, 到當地, 搵一日拎左本 passport 就走左, 其他乜都無攞
Jnam
|
好多印姐老公响韓國打工,人地國家都要衡量風險
Poyau
|
ssbabybabyss 發表於 18-6-4 21:09
當然要跟程序申請,喺度想問下有冇jm試過成功申請啫,因為情況係帶老人家去,多對手照顧,我都爬過下文知 ...

祝一切順利
|
NatalieBaby 發表於 18-6-4 22:44
成功申請過 免費 打电話上去問

謝謝你
|
Poyau 發表於 18-6-5 00:25
祝一切順利

多謝晒
|
Jnam 發表於 18-6-4 23:57

姐姐係菲姐,希望都唔好走佬
|
tszchungmama 發表於 18-6-4 23:30
我有朋友都試過, 原本個工人既親戚介紹一齊黎做, 帶左去英國一齊旅行, 到當地, 搵一日拎左本 passport ...

謝謝資料
Rilakkuma12
|
Jnam 發表於 18-6-4 23:57

菲姐都係
Rilakkuma12
|
韓國領事館可打電話問,講英文,答你廣東話通常係 pt, 上午係申請,下午唔做,只發簽証
marbub
|

跟團會唔會好d?
Poyau
|
ssbabybabyss 發表於 18-6-5 07:33
多謝晒

|
Rilakkuma12 發表於 18-6-5 07:57
韓國領事館可打電話問,講英文,答你廣東話通常係 pt, 上午係申請,下午唔做,只發簽証
...

謝謝,試下申請先
|
marbub 發表於 18-6-5 08:03
跟團會唔會好d?

都會考慮呀,謝謝,試下申請先