黎緊會去非洲或南美外遊既JM留意!

donuthk
|
接種疫苗前記得同醫生交代詳細行程路線,按個人情況衡量感染風險同接種疫苗利弊,如果醫生建議可以唔打,仲可以痛少次
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180604/bkn-20180604063021108-0604_00822_001.html
Poyau
|
donuthk 發表於 18-6-4 17:34
接種疫苗前記得同醫生交代詳細行程路線,按個人情況衡量感染風險同接種疫苗利弊,如果醫生建議可以唔打,仲 ...

謝謝分享
JD930
|
donuthk 發表於 18-6-4 17:34
接種疫苗前記得同醫生交代詳細行程路線,按個人情況衡量感染風險同接種疫苗利弊,如果醫生建議可以唔打,仲 ...

原本諗住下星期去南非,好彩最後揀咗埃及
natjosejim
|
七月尾去馬達加斯加,要有黃熱針紙,不過我在2013年去南美已經打咗防疫針,有效期十年
calvin1230hk
|
JD930 發表於 18-6-5 00:03

南非一般唔洗打預防針,反而埃及係北非,最好向家庭醫生了解清楚。
JD930
|
calvin1230hk 發表於 18-6-5 00:20
南非一般唔洗打預防針,反而埃及係北非,最好向家庭醫生了解清楚。

埃及之前問咗唔需要打了,所以先揀咋嘛 好怕打針
calvin1230hk
|
JD930 發表於 18-6-5 00:59

埃及之前問咗唔需要打了,所以先揀咋嘛 好怕打針

donuthk
|
JD930 發表於 18-6-5 00:03
玩得開心d,記得上黎分享靚相
JD930
|
donuthk 發表於 18-6-5 09:23

多謝 好呀到時候post上來
vvbb2214
|
我之前去埃及都唔使打針
JD930
|
vvbb2214 發表於 18-6-5 11:50
我之前去埃及都唔使打針

Ganache
|
natjosejim 發表於 18-6-5 00:10
七月尾去馬達加斯加,要有黃熱針紙,不過我在2013年去南美已經打咗防疫針,有效期十年
...

已經改了例。打過就唔洗再打

https://www.travelhealth.gov.hk/tc_chi/travel_related_diseases/yellow_fever.html

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
donuthk
|
JD930 發表於 18-6-5 11:48
多謝 好呀到時候post上來
我冇得去,眼睛都想跟住去旅行
donuthk
|
Ganache 發表於 18-6-5 13:54
已經改了例。打過就唔洗再打

https://www.travelhealth.gov.hk/tc_chi/travel_related_diseases ...
多謝jm提供資料
JD930
|
donuthk 發表於 18-6-5 18:03
我冇得去,眼睛都想跟住去旅行

嘻,遲啲到妳去
JD930
|
donuthk 發表於 18-6-5 09:23

返到香港了

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
umama
|
natjosejim 發表於 18-6-5 00:10
...

係自由行定跟團?有興趣呀!
返黎分享下!
tsung
|
謝謝提醒
natjosejim
|
umama 發表於 18-6-26 14:32
係自由行定跟團?有興趣呀!
返黎分享下!

跟團