自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

miriam 發表於 18-6-4 21:29
食完飯等唔到的士,餐廳大閘看更幫我地叫車,,仲無厭煩幫手同丫,計埋係四件好事丫
...

人係徬徨無助時,能有人問候,能有人幫忙,真係會安心好多。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

miriam 發表於 18-6-4 21:26
我地去比賽無人四圍去食野,不過夜晚係餐廳到食左樣好得意既野,外皮係炸,中間似咸蛋黃,最入係甜既,但 ...

炸鮮奶
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

my005 發表於 18-6-4 21:34
人係徬徨無助時,能有人問候,能有人幫忙,真係會安心好多。

無餐廳看更幫手,我地等一個鐘都未必有一架的士
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

回覆樓主:

順德人易相處過d古老水上人
我老公係順德人
對外人超好的
不過對老婆熟人就粗聲粗氣囉

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

newcook 發表於 18-6-4 21:36
炸鮮奶

中間同最入都係咸蛋咁既色喎
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

魚米之鄉,人傑地靈

兩年前去順德所攝

王國長老

namnamnamlolo 發表於 18-6-4 21:43
我老公係順德人
對外人超好的

咁我地真係不停遇貴人

王國長老

natjosejim 發表於 18-6-4 21:44
魚米之鄉,人傑地靈

兩年前去順德所攝

希望遲下可以去玩下

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

係需要幫助時,當感到無助時,有人出現去幫手、安慰自己,嗰種感受真是好深刻,亦會對將要走嘅路,更有信心,及更願意其他人要幫助時,去幫佢地

王國長老

natjosejim 發表於 18-6-4 21:50
係需要幫助時,當感到無助時,有人出現去幫手、安慰自己,嗰種感受真是好深刻,亦會對將要走嘅路,更有信心 ...

仲要有老有嫩,無人幫幾係野架

水晶宮

namnamnamlolo 發表於 18-6-4 21:43
我老公係順德人
對外人超好的

順德人普遍都愛面子,對外人客氣,你看四叔、已故鄭裕彤先生,似乎都沒有得罪過記者

水晶宮

miriam 發表於 18-6-4 21:46
希望遲下可以去玩下

我有朋友係順德人,回去尋根,到家鄉附近,問第一位大叔,他已經很樂意、順利帶她找到祖屋的原址

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

男爵府

Kittymummy 發表於 18-6-4 18:23
順德呢個地方,我因為工作關係,呢10幾年都要去。大部分係本地人多,其實佢地好純,個個都幾有錢的。同埋夜 ...

我又係工作關係會去順德,同意佢哋比較有錢,我公司廠同事佢地好多賺錢買花帶

侯爵府

親子王國15週年勳章

miriam 發表於 18-6-4 21:43
中間同最入都係咸蛋咁既色喎

咸蛋炸南瓜,超好食

王國長老

oran04 發表於 18-6-4 23:48
咸蛋炸南瓜,超好食
THX, 終於知道係咩黎

星期六晚比完賽個餐真心講唔差, 1400 人仔, 十餸一湯, 總共 11 個人都食唔晒

水晶宮

LOVEJELLY 發表於 18-6-4 22:35
我又係工作關係會去順德,同意佢哋比較有錢,我公司廠同事佢地好多賺錢買花帶
...

Exactly, 真係買花帶。吾好睇佢地幾千蚊人仔人工,個個有車,屋企有地的。好幸福

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

Kittymummy 發表於 18-6-4 18:23
順德呢個地方,我因為工作關係,呢10幾年都要去。大部分係本地人多,其實佢地好純,個個都幾有錢的。同埋夜 ...

去過幾次短線團,順德既人係較為純樸

水晶宮

miriam 發表於 18-6-4 23:53
THX, 終於知道係咩黎

星期六晚比完賽個餐真心講唔差, 1400 人仔, 十餸一湯, 總共 11 個人都食唔晒

順德菜喎,點會浪得虛名!

男爵府

natjosejim 發表於 18-6-4 21:44
魚米之鄉,人傑地靈

兩年前去順德所攝

水鄉咁嘅?風景好靚啊!

首頁
12345...7

尾頁

跳至