懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

去藥房買左止嘔帶,感覺上嘔少咗DD

複式洋房

Queenietamm 發表於 18-6-5 17:41
我依家13W3D, 第一胎, 好多野都唔識, 不停上網搵資料睇.每朝起身, 食完野,一定嘔呀, 一日可以嘔6次以上(依 ...

試下紫蘇葉同薑煮水,或砂仁,問下中醫師

男爵府

我依家13W3D, 第一胎, 好多野都唔識, 不停上網搵資料睇.每朝起身, 食完野,一定嘔呀, 一日可以嘔6次以上(依 ...

聞果皮,吉仔點皮,我覺得有效

複式洋房

我同你週數差唔多,由第8w開始嘔到而家,早晚都嘔,食完野又嘔,落巴士都嘔... 試過食梅呀薑呀檸檬水梳打餅,好多止嘔嘅都試過,但冇用...

唯有係少食多餐,一餐分兩次食,揀啱口味嘅嚟食,起碼感覺舒服少少... 同埋隨身帶住嘔吐袋(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主

我頭8w都係好反胃嘔到個胃都想嘔埋出泥咁滯,食止嘔都會噁心,但食左Materna後就無嘔,唔知關唔關事
不過覺得少出街,多d係家幫助最大

複式洋房

我都好想知呀,而家23週嘔到現在

首頁

尾頁

跳至