想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我結婚四年備孕兩年,每個月M週期好正常28日,每次同老公已經夾好哂排卵果個星期試2-3次但每次一m到就好sad!今日係遲左M第七日...呢排好攰個人又成日發熱以為中獎點知岩岩M又來報到..
唉...心情好差!
新手入group見到好多sis講咩化學咩紅D又話去邊度試左咩test?
有冇sis可以分享一下經驗?我應該點好?年紀已經不是廿幾歲後生女,我怕自己真係生唔到!

男爵府

wywc001 發表於 18-6-5 20:07
我結婚四年備孕兩年,每個月M週期好正常28日,每次同老公已經夾好哂排卵果個星期試2-3次但每次一m到就好sad ...

2公婆有冇做過檢查?
你週期正常,又有正常行房,一年冇懷孕已經係不孕。可以搵不育科醫生check 下,照輸卵管,c6驗下精。
紅D 係排卵試紙,淘寶可以買到,用黎check 下幾時排卵。

複式洋房

我結婚四年備孕兩年,每個月M週期好正常28日,每次同老公已經夾好哂排卵果個星期試2-3次但每次一m到就好sad ...

我都係。。仲以為自己period準應該冇問題,冇諗過原來咁難

大宅

回覆樓主

我係check晒輸卵管,子宮卵巢正常,每個月都喺排卵期隔日同房,連化學懷孕都未試過,每個月都有晒徵兆都唔中,每個月都大喊一場,我都好絕望。

別墅

回覆 Fatbigball 的帖子

我地未正式做過檢查但我一直有睇緊中醫調理呀

大宅

回覆樓主

我今個月都好努力,深粗do一次、轉淺do一次。
再去埋旅行諗住唔好成日諗住會放鬆
點知今日都係抹到粉紅分泌。應該明天day one
係好失望好失望
老公精弱我子宮內膜異位
一心諗住努力d就可以
已經努力咗7 個月,已經冇信心可以自然懷孕到
負能量
需要互相支持下

別墅

回覆 chiby2018 的帖子

係...真係好難!大家努力💪🏻

別墅

回覆 aryan412 的帖子

我地一樣一知道又M好唔開心😞大家要努力呀💪🏻

別墅

bbooeeyybb 發表於 18-6-6 20:32
點知今日都係抹到粉紅分泌 ...

別墅

回覆 bbooeeyybb 的帖子

唔好灰心!大家一齊再努力加油!希望快啲有好消息!

大宅

bbooeeyybb 發表於 18-6-6 20:32
點知今日都係抹到粉紅分泌 ...

我1月照完輸卵管,之後個月喺排卵期去旅行都唔中,試左15個月。我每個月都喺排卵期隔日行房,點都唔中,每個月都發癲,有想自殺既諗法?

大宅

回覆樓主

做多啲運動加強身體氣血運行,係有用!

水晶宮

有嚟M唔代表有排卵,就算有排卵都有機會塞輸卵管。建議你可以去政府排婦科。另外排期嗰陣可以試下量基礎體溫睇下有無排卵同埋高溫前幾長。另外做運動係有幫助。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

wywc001 發表於 18-6-6 20:20
回覆 Fatbigball 的帖子

我地未正式做過檢查但我一直有睇緊中醫調理呀

咁去做個檢查求個安心

子爵府

我自己就戒凍飲,飲薑茶同紅棗茶,另外做運動每星期2-3次,食supplement,同埋心情放鬆d,我無同另一半講自己幾時排卵,只係差唔多到個一星期就做密d,所以老公無壓力,4個月後bingo,我覺得做運動係真係幫到手祝你快d好孕到來!

別墅

回覆 Pink_girl 的帖子

可唔可以講食咩supplement ?

子爵府

bepositive99 發表於 18-6-8 21:59
回覆 Pink_girl 的帖子

可唔可以講食咩supplement ?

我食葉酸同CoQ10,老公就食Zinc,我覺得除左補自己外,補埋老公都好重要,有時未必係自己問題

複式洋房

回覆 bbooeeyybb 的帖子

買下茄紅素比老公食,我通常黎完M後3-4日會DO一次,確保排卵個日D丁丁係強壯D,
到驗到排卵個日再DO , 我用呢個方法bingo左2次了.
兩次都食左一次中藥調理

複式洋房

Pink_girl 發表於 18-6-8 22:12
我食葉酸同CoQ10,老公就食Zinc,我覺得除左補自己外,補埋老公都好重要,有時未必係自己問題
...

請問你食緊邊隻CO Q10 ? 謝謝

複式洋房

回覆 aryan412 的帖子

有無大概排卵日前DO一次,咁到排卵個日丁丁會健康D,我今胎試左一次就BINGO,仲有好多好孕紅D ..

首頁

尾頁

跳至