0-6個月

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

小雞媽咪 發表於 18-7-25 07:03
我老公有濕疹底 睇左一個中醫幾好
因為之前成日查類固醇啲皮膚成日好易又紅又爛咁
食小小海鮮 牛肉 就會 ...

想知中醫資料

洋房

kkw1990 發表於 18-8-2 13:24
回覆 fung0529 的帖子

可以pm楊醫生的資料嗎? thank you so much!!!!

請問可以pm 楊醫生資料嗎? 感謝(emoji)(emoji)

複式洋房

fung0529 發表於 18-6-6 13:06
我B.B. 4個半月 濕疹超勁,用盡所有方法,搽晒無有品牌既膏都唔我,佢成日面痕,好辛苦 我心都痛爆呀,book ...

我睇左尖沙咀 bosco chan 一次斷尾 本身睇左幾個醫生都唔得 係由到腳趾都有 出晒水 好大味 紅卜卜 而家白白滑滑晒 已經4個月無再搽類固醇 食敏感藥

洋房

我女女都係咁,睇咗楊醫生,紅蓋好得,但一停又爆過。試咗好多嘢都唔work, 灰爆。。 最後轉食能恩,搽濕疹膏,而家好反8-9成。 能恩真係唔錯,濕疹膏就人夾人,我上fb搵人訂制

複式洋房

fung0529 發表於 18-6-6 13:06
我B.B. 4個半月 濕疹超勁,用盡所有方法,搽晒無有品牌既膏都唔我,佢成日面痕,好辛苦 我心都痛爆呀,book ...

我仔都有濕疹,你餵人奶定奶粉?如果餵人奶,你試下只食豬肉同菜,睇下bb會吾會好d?如果bb系食奶粉,試下轉低敏奶粉。bb甘細只飲奶,好容易搵出問題。濕疹睇西醫,無論任何西醫都系俾類固醇,塗左bb一定變返靚靚,但治標不治本,一吾塗好快又返發。你一定要搵到致敏源先可以令bb濕疹有改善。如果bb長期都塗類固醇,到時變左類固醇上引,就更加麻煩。照顧濕疹bb需要耐性、加油媽媽(emoji)(emoji)

複式洋房

Hi 想知睇邊個中醫,many thanks

複式洋房

Babepapamama 發表於 18-9-13 14:02
我女女都係咁,睇咗楊醫生,紅蓋好得,但一停又爆過。試咗好多嘢都唔work, 灰爆。。 最後轉食能恩,搽濕疹 ...

想問下睇楊醫生 大概幾錢啊?

洋房

Bbmkl 發表於 18-9-28 09:28
想問下睇楊醫生 大概幾錢啊?

同上。謝謝資料

大宅

想要中醫資料 謝謝

洋房

LittleRedHood 發表於 19-3-31 15:31
想要中醫資料 謝謝

我都想要中醫資料,感謝!

洋房

林家嫂 發表於 18-9-21 09:21
Hi 想知睇邊個中醫,many thanks

我都想知系邊個中醫,帶我個女去睇,thanks

複式洋房

我都想要楊醫生資料,唔該

大宅

ngwong2 發表於 18-7-23 10:16
請給楊医生资料?tks

可以俾埋我嘛

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

可pm我中醫資料嗎?謝謝

洋房

可以pm我嗎?thx~

民房

回覆 fung0529 的帖子

麻煩比楊醫生資料 唔該!

複式洋房

Pm u(emoji)(emoji)

別墅

譚紹棠醫生 , 我老公濕疹好嚴重, 睇佢 好返左

大宅

aquada13 發表於 18-7-21 22:52
嬰兒醫護那邊有討論敏感測試,我有帶嗰女去做,知道佢有咩敏感。你可以帶BB去check吓,起碼避開D敏感源等 ...

請問你做嘅敏感測試幾多錢呀我都想帶個仔去做

大宅

WaiLams 發表於 18-7-24 04:59
我系住屯門的 我女都系同你bb差五多大
睇完e生 食左藥 揸左藥膏 即日好左5.6成
我女之前都成日面痕 仲成 ...

請問你係睇邊個醫生呀我都係住屯門睇過陳碩志都唔好

首頁

尾頁

跳至