自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

MerryMe 發表於 18-6-7 13:35

預$1200 件未必得

Hansgrohe Foucs條line係大陸做
本來我都想用呢條入門line架,話係德國做,但原來只係盒上面寫,產品唔係德國做

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

如你經常用廚房就一定要水檔
我建議用不銹鋼
因石盤易裂、如洗咖哩就。。。
因家人用緊

珍珠宮

popome 發表於 18-6-6 17:24
有裝修問題,想問問大家,比比意見,thx
1.廚櫃台面做唔做前檔好? 圖下有前檔,師傅話有會好用,外觀不靚,尤其是 ...

1. 用了少了水流出來,我覺得加好D
2.用下绣綱,come d
3.用曬媒氣公司
4.No comment
5. Toto好,大牌子
6.要睇你budget,和款色

子爵府

mmki 發表於 18-7-3 00:11
Hansgrohe Foucs條line係大陸做
本來我都想用呢條入門line架,話係德國做,但原來只係盒上面寫,產品唔係 ...

我這款Focus finishing 係chrome, 德國造的
香港代理和盒內説明都係made in Germany 呀

另外有不鏽鋼款,就美國造的

唔清楚點解你會話大陸造,如果真係大陸造,而代理話德國造,咁就違反商品說明條例喎!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

我師傅話大陸磚都無問題, 只要係睇件磚要底面一件過 (即係唔係用2種物流拼出來)

大陸不銹鋼盆耐用, 台面用韓國人造石性價比高。

厠所就真心唔好揀大陸牌子。

煤氣爐用返煤氣公司就方便保養, 今日打電話, 明天就有師傅。不過真係好貴。

除非之前有 jm 遇到特價, 3 x 元/ 尺歐洲磗, 最近去睇無哂 sales , 最後都無用歐洲磚。

地面用馬來西亞磚,牆身大陸磚。

首頁

尾頁

跳至