美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

6/6/2018: 153lb

兩年前生完細佬, 湊住兩個, 唔好話做運動, 連同啲朋友聚下都無時間。 雖然唔係勁食嗰啲人, 但平日收工再返媽媽度湊兩隻馬騮返屋企, 處理下哥哥返學啲嘢, 再搞兩隻小鬼上床瞓覺, 都已經攰到一個點... 天生飲水都肥, 加上零運動, 就係咁就跟著一直肥落去喇!

忍受不了, 唔理俾人話添置大型垃圾, bid咗部二手太空漫步機返嚟, 決心減肥!!!

各位努力中的jm, 有興趣就入嚟傾兩句吖; 又或者, 有無人成功靠太空漫步機減到肥呀?

大宅

js_714 發表於 18-6-6 19:02

兩年前生完細佬, 湊住兩個, 唔好話做運動, 連同啲朋友聚下都無時間。 雖然唔係勁食嗰啲人 ...

加油呀,試下先戒全部甜食或幾樣自己喜歡的致肥食物來配合,可能更有效果

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

KHHO2012 發表於 18-6-7 23:41
加油呀,試下先戒全部甜食或幾樣自己喜歡的致肥食物來配合,可能更有效果
...

Thanks! 其實本身都唔多食甜食, 只係平日壓力真係大, 戒唔到或者可以話係唔想戒酒囉

大宅

js_714 發表於 18-6-6 19:02

兩年前生完細佬, 湊住兩個, 唔好話做運動, 連同啲朋友聚下都無時間。 雖然唔係勁食嗰啲人 ...

咁你會利用啲乜嘢時間去用呢部機呢? 因為我睇你同我都一樣其實冇乜嘢時間, 我都心思思想買返部機喺屋企做運動, 不過未諗到用咩時間做啫, 所以想請教下你

大宅

回覆樓主:

聽聞生完b半年內好減,隔左幾年先減會無甘易㗎,我都想減唔知沿地跑步得唔得,屋企無咁大地方。

大宅

sunnypucca338 發表於 18-6-8 17:55
咁你會利用啲乜嘢時間去用呢部機呢? 因為我睇你同我都一樣其實冇乜嘢時間, 我都心思思想買返部機喺屋企做 ...

諗緊早啲起身say 5點半或者6點起身玩~
因為細佬仲要氹瞓覺, 好多時氹氹下自己都瞓埋一份, 所以想訓練自己早啲起身去做機

大宅

babywb 發表於 18-6-8 19:16
聽聞生完b半年內好減,隔左幾年先減會無甘易㗎,我都想減唔知沿地跑步得唔得,屋企無咁大地方。
...

原地跑應該okay, 都係運動, 只係做耐咗可能容易覺悶堅持唔到。 同埋我身高得152cm左右, 咁嘅磅數BMI已經超標好多, 跑步太傷膝頭

大宅

js_714 發表於 18-6-8 21:14
諗緊早啲起身say 5點半或者6點起身玩~
因為細佬仲要氹瞓覺, 好多時氹氹下自己都瞓埋一份, 所以想訓練自己 ...

我都係晚晚要陪D化骨龍瞓,朝早又趕出門返工返學,回家又要check功課……唉!真係肥左好多

大宅

sunnypucca338 發表於 18-6-8 21:33
我都係晚晚要陪D化骨龍瞓,朝早又趕出門返工返學,回家又要check功課……唉!真係肥左好多
...

完全明白! 本身都唔係食得多, 但係就總係感覺愈來愈肥... 磅數同生完細佬無咩大起跌

男爵府

回覆樓主

我覺得太空漫步機無乜用,因為當你踩順咗步機之後,根本你唔郁部機都會帶住你郁,所以只係頭幾下要用多啲力

與其靠機器不如靠自己,反正減肥就係要郁到自身肌肉,開youtube而家好多減肥片跟住做

大宅

js_714 發表於 18-6-8 21:17
原地跑應該okay, 都係運動, 只係做耐咗可能容易覺悶堅持唔到。 同埋我身高得152cm左右, 咁嘅磅數BMI已經超 ...

但係跑步係幾好減肥運動,sit up又話傷腰,有時跟鄭多x跳下囉,我高度同你差唔多,但係我bmi無超,只係個肚腩凸左出黎,見佢前面憎佢後面。

大宅

ice_seiya 發表於 18-6-8 22:30
我覺得太空漫步機無乜用,因為當你踩順咗步機之後,根本你唔郁部機都會帶住你郁,所以只係頭幾下要用多啲力 ...

較大啲阻力會唔會好啲? 之前都試過睇鄭多燕, 但真係要每日咇啲時間出嚟跟住跳的話, 但真係有啲難度... 除非我叫兩個仔跟埋一齊跳啦

大宅

babywb 發表於 18-6-8 22:46
但係跑步係幾好減肥運動,sit up又話傷腰,有時跟鄭多x跳下囉,我高度同你差唔多,但係我bmi無超,只係個 ...

會唔會宿便問題?

大宅

js_714 發表於 18-6-8 22:52
會唔會宿便問題?

唔會掛,我估生完肚皮鬆左唧。

男爵府

js_714 發表於 18-6-8 22:52
較大啲阻力會唔會好啲? 之前都試過睇鄭多燕, 但真係要每日咇啲時間出嚟跟住跳的話, 但真係有啲難度... 除 ...

咁你做機都係要時間架,鄭多燕都係半個鐘鬆啲,我有朋友連續跳咗個幾月瘦咗十幾磅,其實重點係要節食同埋持續嘅運動

子爵府

回覆樓主:

太空漫步機係有用。全身都瘦到。我試過靠踩佢加食少啲瘦左1x磅 1個月內

大宅

fishfish121 發表於 18-6-9 14:56
太空漫步機係有用。全身都瘦到。我試過靠踩佢加食少啲瘦左1x磅 1個月內

希望可以成功啦!

珍珠宮

ice_seiya 發表於 18-6-8 22:30
我覺得太空漫步機無乜用,因為當你踩順咗步機之後,根本你唔郁部機都會帶住你郁,所以只係頭幾下要用多啲力 ...

你校12,13。好攰架

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

回覆樓主

太空漫步機對我好有效,俢咗個虎背熊腰,我每天跑步加踩太空漫步機各1小時,另改善飲食,7個月減34lbs。認同有jm話每天計kcal入同出,配合運動,秘訣係持之以恆,一定會有回報。

首頁

尾頁

跳至